GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ποια χαριστική ρύθμιση πέρασε (στα μουλωχτά) η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα κανάλια!

Ανακοίνωση του  Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ Λ. Αυγενάκη. «Καναλάρχες εθνικής εμβέλειας με άδεια περιφερειακού σταθ...

Ανακοίνωση του  Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ Λ. Αυγενάκη.

«Καναλάρχες εθνικής εμβέλειας με άδεια περιφερειακού σταθμού, πέρασε η Κυβέρνηση, παραπλανώντας τη Βουλή και τα κόμματα»
«Η Κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών της, προώθησε «στα μουλωχτά» -εξαπατώντας στην ουσία Βουλή και κόμματα- την αλλαγή του εδάφιου β΄, της παρ. 6 του άρθρου 14 του σ/ν για την αδειοδότηση των ΜΜΕ, δημιουργώντας μια άλλη κατηγορία καναλαρχών εθνικής εμβέλειας, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας.

Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση, δια των Υπουργών κ.κ. Ν. Παππά και Χ. Σπίρτζη προώθησε τροποποίηση στο εδάφιο β΄, της παρ. 6 του άρθρου 14 του σχεδίου νόμου, το οποίο ανέφερε: «Οι πάροχοι περιεχομένου που δικτυώνονται μπορούν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του παρόχου ή των παρόχων με τους οποίους τελούν σε δικτύωση, για πέντε (5) ώρες [ενώ αρχικά ανέφερε «για τρεις (3) ώρες] ημερησίως κατ’ ανώτατο όριο και υπό την προϋπόθεση ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτύωσης παρουσιάζονται οι διακριτικοί τίτλοι των παρόχων περιεχομένου, που δικτυώνονται και εφόσον δεν αναιρείται ο χαρακτήρας του προγράμματος».

Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση δημιουργεί μια άλλη κατηγορία καναλαρχών που θα έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν πανελλαδικά, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είχε συζητηθεί πουθενά στην Επιτροπή ή την Ολομέλεια και, ουδέποτε ζητήθηκε ή συμπεριλήφθηκε στα υπομνήματα που κατέθεσαν οι τρεις ενώσεις Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφερειακής Εμβέλειας και Αττικής ή η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Μένει να μην επιβεβαιώσει η Κυβέρνηση αυτά που κυκλοφορούν στους διαδρόμους των κυβερνητικών γραφείων για συμφωνίες με επενδυτές -εν δυνάμει καναλάρχες- κάτω από το τραπέζι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση