GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ιράν θα βοηθήσει τη Δαμασκό στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας

Το Ιράν θα ενισχύσει την παρουσία των στρατιωτικών του συμβούλων στη Συρία για να βοηθήσει τη Δαμασκό στον αγώνα εναντίον της «τρομοκρα...

Το Ιράν θα βοηθήσει τη Δαμασκό στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας
Το Ιράν θα ενισχύσει την παρουσία των στρατιωτικών του συμβούλων στη Συρία για να βοηθήσει τη Δαμασκό στον αγώνα εναντίον της «τρομοκρατίας», δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης.
«Έχουμε (αναπτύξει) στρατιωτικούς συμβούλους στο Ιράκ και στη Συρία κατόπιν αιτημάτων των κυβερνήσεων αυτών των δύο χωρών. Θα ενισχύσουμε τη βοήθειά μας προς τη Συρία για τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Αμίρ Αμπντολαχιάν.
Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι το Ιράν δεν έχει αναπτύξει «μαχητές στο πεδίο», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Το Ιράν, ο κυριότερος αρωγός του συριακού καθεστώτος στην περιοχή, του προσφέρει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια με τη μορφή των συμβούλων στο πεδίο.
Οι Φρουροί της Επανάστασης, οι Ειδικές Δυνάμεις του στρατού του Ιράν, είχαν γνωστοποιήσει τον θάνατο την 8η Οκτωβρίου στην επαρχία του Χαλεπιού ενός από τους σημαντικότερους αξιωματικούς τους, του στρατηγού Χοσεΐν Χαμεντανί, που σκοτώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος. Δύο συνταγματάρχες των Φρουρών της Επανάστασης έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους στη Συρία.
Ο στρατηγός Γασέμ Σουλεϊμανί, επικεφαλής της δύναμης αλ Κουντς, αρμόδιας για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό, μεταβαίνει συχνά στη Συρία και στο Ιράκ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση