GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταθάκης: Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερη τώρα

Συνάντηση με αντιπροσωπία από τις ΗΠΑ, επικεφαλής της οποίας είναι τέσσερις Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, είχαν ο υπουργός Οικον...

Σταθάκης: Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερη τώρα
Συνάντηση με αντιπροσωπία από τις ΗΠΑ, επικεφαλής της οποίας είναι τέσσερις Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, είχαν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο Υφυπουργός, Αλέξης Χαρίτσης.
Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν, πέραν του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, David Pearce, οι Γερουσιαστές Jeanne Shaheen, Amy Klobuchar, Elizabeth Warren και ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Richard Durbin.Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα του χρέους, όπου η αμερικανική πλευρά υπογράμμισε τις αρνητικές συνέπειες που αυτό έχει στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και άρα την αναγκαιότητα να υπάρξει άμεσα κάποια συμφωνία ελάφρυνσης του βάρους. Ο Υπουργός περιέγραψε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων η εξυπηρέτηση του χρέους μπορεί να προχωρήσει ομαλά.
Η αμερικανική πλευρά έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων και της επανεκκίνησης της οικονομίας. Ο Υπουργός τόνισε ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν, πλέον η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων είναι ευρύτερη. Εκτίμησε, ότι αυτό, σε συνδυασμό με την εξάλειψη του κινδύνου εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, θα συμβάλλουν στην προσέλκυση επενδύσεων.
Ειδική αναφορά έγινε στα σχέδια αναβάθμισης της θέσης της Ελλάδας στο διεθνή ενεργειακό χάρτη, με την κατασκευή και διέλευση αγωγών από ελληνικό έδαφος. Η ελληνική πλευρά υπογράμμισε ότι το θέμα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση