GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απαλλαγές τέλος και από τα τέλη κυκλοφορίας

Νέο φορολογικό σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Όπως αποκάλυψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός...

Απαλλαγές τέλος και από τα τέλη κυκλοφορίας
Νέο φορολογικό σοκ για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Όπως αποκάλυψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καταργήσει από φέτος τις απαλλαγές από τα τέλη κυκλοφορίας που ισχύουν για τα ηλεκτροκίνητα και τα υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς επίσης και για τα ΙΧ πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που εκπέμπουν πολύ χαμηλούς ρύπους. Επιπλέον, προτίθεται να αυξήσει τα τέλη για τα αυτοκίνητα που θεωρεί ακριβά, όπως για παράδειγμα τα καινούργια αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή τα πολυτελή μεταχειρισμένα που εξακολουθούν να πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές, και να τα μειώσει μόνο για τα πολύ παλιά αυτοκίνητα που έχουν πολύ μικρή αξία ακόμη κι αν οι κινητήρες τους είναι πολλών κυβικών.

Οι αλλαγές
Οπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM», τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων και των λοιπών οχημάτων θα αλλάξουν ριζικά από φέτος με την εφαρμογή νέων κριτηρίων υπολογισμού που θα συνδέουν το ύψος των επιβαρύνσεων των ιδιοκτητών με την πραγματική αξία των οχημάτων τους, σε συνδυασμό με τα κυβικά εκατοστά και την παλαιότητα. Στόχος των αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο υπουργός, είναι οι επιβαρύνσεις να μεταφερθούν από τα φθηνά, τα παλαιά και τα μικρού κυβισμού οχήματα, στα ακριβά, στα νέα και στα μεγάλου κυβισμού. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά συνεπάγονται αυτόματα και την κατάργηση των απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας που ισχύουν σήμερα για όλα τα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, καθώς επίσης και για τα πετρελαιοκίνητα που εκπέμπουν πολύ χαμηλούς ρύπους, μέχρι 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Δηλαδή, το σχέδιο στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Αλεξιάδης προβλέπει να πληρώνουν όλοι τέλη κυκλοφορίας, ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκινήτων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων, οι οποίοι σήμερα απαλλάσσονται.
Οπως εξήγησε, ειδικότερα, ο κ. Αλεξιάδης, «αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 ή το λίγο που είχανε».
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, τα ακριβά και τα νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα θα επιβαρυνθούν , τα μεσαία κυβισμού που δεν είναι ακριβά ή και δεν είναι νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας δεν θα έχουν καμία αλλαγή και τα μικρού κυβισμύ καθώς και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν.
Η οριστική απόφαση αναμένεται "την επόμενη, μεθεπόμενη εβδομάδα" ώστε τα τέλη να βγουν μέσα στον Νοέμβριο. "Απλά μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν πληρώσει σίγουρα" υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση