GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκινά στη Βουλή η μεγάλη μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες

Η κυβέρνηση φέρνει τη Δευτέρα στη Βουλή το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με στόχο να έχει ψηφιστεί από την Ολο...

Ξεκινά στη Βουλή η μεγάλη μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες
Η κυβέρνηση φέρνει τη Δευτέρα στη Βουλή το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με στόχο να έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια μέχρι την Παρασκευή.
Κατ' αυτόν τον τρόπο στο κυβερνητικό επιτελείο επιχειρείται να τονιστεί η προσήλωση στις προεκλογικές εξαγγελίες και να μετατοπιστεί το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου από τα μέτρα που πέρασαν και αυτά που έρχονται με το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, το οποίο συμπεριλαμβάνει και το... ναρκοπέδιο του ασφαλιστικού.
Η προαναγγελία για την κατάθεση του νομοσχεδίου έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Παρασκευής: «Τηρούμε τη δέσμευσή μας. Ελπίζω να τηρήσετε και εσείς τη δέσμευσή σας να ψηφίσετε τη μεγάλη τομή για το πολιτικό σύστημα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, πετώντας το μπαλάκι και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους και επιφυλάσσονται μέχρι να δουν το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που αναμένεται να αλλάξει το χάρτη των ΜΜΕ στη χώρα.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μάλιστα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στις 7 Οκτωβρίου, ενημέρωσε το Σώμα για την επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου και άσκησε κριτική για την αντιφατική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα.
«Το νομοσχέδιο μέσα στο μήνα θα έρθει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» είχε τονίσει ο κ. Παππάς, ο οποίος προανήγγειλε επίσης, ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο, εκτός από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, θα εμπεριέχεται και η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία με βάση τον νόμο της ίδρυσής της, γίνεται και πάροχος ψηφιακού δικτύου, «οπότε θα περάσουμε σε μια εποχή όπου θα παύσει το καθεστώς του ιδιωτικού μονοπωλίου». Ακόμη, το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει θέματα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, θα συγκροτεί το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνιακής Πολιτικής «για να μπορέσουμε με συντονισμένο τρόπο να αξιοποιήσουμε τι δυνατότητες της Πολιτείας για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας διεθνώς» όπως είπε ο κ. Παππάς και θα ιδρύει Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων. Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας θα προχωρήσει η σύσταση Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης έτσι ώστε «να διαμορφώσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργία αυτού του χώρου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ασυδοσία και τις αρρύθμιστες εργασιακές σχέσεις και να συμβάλλουμε στην τακτοποίησή του» .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση