GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαζικές κινητοποιήσεις εξετάζουν οι αγρότες

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι αγρότες και εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθο...

Μαζικές κινητοποιήσεις εξετάζουν οι αγρότες
«Ζεσταίνουν» τις μηχανές τους οι αγρότες και εκφράζουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στο ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.
Εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και την Πρωτοβουλία των Αγροτών, καθώς και παραγωγοί λαϊκών αγορών και αλιείς, εξέφρασαν, το Σάββατο, από τη Θεσσαλονίκη τη βούληση να «ενώσουμε τις δυνάμεις μας και σαν μια γροθιά να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού πλέον τα ζητήματα είναι πολύ μεγάλα», όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης.
«Παλεύουμε πλέον ενωμένοι, για πρώτη φορά και με κοινό πλάνο, για να μην γκρεμιστεί η αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία της χώρας», τόνισε από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος, για να προσθέσει:
«Μόνο την τελευταία πενταετία, έχουν φύγει από την κτηνοτροφία 22.000 άτομα και εάν περάσουν τα μέτρα, απλώς ο κλάδος θα σβήσει, γιατί δεν βγαίνουμε πια».
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «εάν χαθεί ο πρωτογενής τομέα δεν θα αυξηθεί μόνο η ανεργία κατακόρυφα, αλλά και οι Έλληνες καταναλωτές θα τρώμε τα σκουπίδια των ξένων, όσα δηλαδή θα μας στέλνουν για να γεμίσουν τα ράφια στα ελληνικά καταστήματα».
Και οι δύο πρόεδροι των φορέων του πρωτογενούς τομέα υποστήριξαν ότι «δεν ζητάμε να μείνουμε στο απυρόβλητο, απλώς επιδιώκουμε και διεκδικούμε δίκαιη φορολογία και την επιβολή μέτρων που θα μπορέσουμε να σηκώσουμε στις πλάτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση