GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Ο πύραυλος του Ιράν θα μπορούσε να φέρει πυρηνικό όπλο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία με επιστολή τους στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν χθες από την επιτροπή κυρώσεων για...

ΗΠΑ: Ο πύραυλος του Ιράν θα μπορούσε να φέρει πυρηνικό όπλο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία με επιστολή τους στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν χθες από την επιτροπή κυρώσεων για το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει δράση μετά την πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου από την Τεχεράνη.

Η επιστολή, που στάλθηκε στην επιτροπή από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκ μέρους και των τεσσάρων κρατών για να ειδοποιήσει τον ΟΗΕ για το γεγονός, ανέφερε ότι η εκτόξευση πυραύλου καθιστούσε παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και επανέλαβε ότι ο βαλλιστικός πύραυλος ήταν "εκ φύσεως ικανός να φέρει πυρηνικό όπλο."

"Ελπίζουμε ότι αυτή η πληροφορία θα βοηθήσει την επιτροπή στην ευθύνη που έχει να εξετάσει [το θέμα] και να λάβει κατάλληλα μέτρα ως απάντηση σε παραβιάσεις αποφάσεων" του Συμβουλίου, έγραφε η επιστολή, την οποία είδε το Ρόιτερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση