GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Η Τουρκία έπρεπε να συμμετάσχει στη μίνι-Σύνοδο για το προσφυγικό

Την άποψη ότι η Τουρκία θα έπρεπε να συμμετάσχει στη μίνι-Σύνοδο για το προσφυγικό εξέφρασε κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο Έλληνας...

Τσίπρας: Η Τουρκία έπρεπε να συμμετάσχει στη μίνι-Σύνοδο για το προσφυγικό

Την άποψη ότι η Τουρκία θα έπρεπε να συμμετάσχει στη μίνι-Σύνοδο για το προσφυγικό εξέφρασε κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τη θέση της Ελλάδας, η λεγόμενη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων ξεκινάει από την Τουρκία και αποκλείοντας την αρχή του διαδρόμου, είναι αδύνατο να ελεχθούν αποτελεσματικά οι προσφυγικές ροές. 

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά απορρίπτει την πρόταση για αξιοποίηση της Frontex στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ καθώς κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα στη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο εσωτερικό της χώρας. 

Σε ότι αφορά τον αριθμό των προσφύγων που θα μπορεί να υποδέχεται η Ελλάδα στα λεγόμενα hotspots, η Ελλάδα δηλώνει διατεθειμένη να ενισχύσει σημαντικά τις υποδομές της έτσι ώστε να ξεπεράσει η ικανότητα υποδοχής της τους 20.000 πρόσφυγες, θέτοντας ωστόσο κάποιους όρους.

Αυτοί οι όροι αφορούν την αύξηση της χρηματοδότησης από την ΕΕ, την πρόοδο στο σύστημα μετεγκατάστασης και τη δημιουργία αποκεντρωμένων υποδομών, μακριά από το πρότυπο του στρατοπέδου.

Στο πλευρό της Ελλάδας, επεσήμαναν οι ίδιες πηγές, βρίσκεται ο Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση