GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λεβέντης: Ο Βούτσης έκανε ατιμία... – ΒΙΝΤΕΟ

«Ο κύριος Βούτσης έκανε ατιμία. Έκανε τρεις κύκλους (σ.σ. βουλευτών) να μιλάνε και για τα μικρά κόμματα, μετά τον τρίτο κύκλο. Δηλαδή 36 β...

Λεβέντης: Ο Βούτσης έκανε ατιμία... – ΒΙΝΤΕΟ
«Ο κύριος Βούτσης έκανε ατιμία. Έκανε τρεις κύκλους (σ.σ. βουλευτών) να μιλάνε και για τα μικρά κόμματα, μετά τον τρίτο κύκλο. Δηλαδή 36 βουλευτές έπρεπε να μιλάνε για να έρθει η ώρα της Ένωσης Κεντρώων», σχολίασε ο Βασίλης Λεβέντης.
Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στην εκπομπή «κοινωνία ώρα mega», αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις από την παρουσία του στη Βουλή, τονίζοντας τον μεγάλο, όπως ο ίδιος είπε, αριθμό συμβούλων των βουλευτών, τον αριθμό τηλεφωνικών αριθμών που δικαιούνται οι βουλευτές, καθώς και για το ποσό των 8.000 ευρώ που προβλέπεται για κάθε βουλευτή για την πληρωμή αυτών.
Σχετικά με το εάν ο ίδιος όμως και το κόμμα του θα κάνει χρήση των συμβούλων είπε: "Η πρώτη σκέψη ήταν να γίνω ιεραπόστολος του συστήματος παραιτούμενος, αλλά επειδή τους βλέπω ότι είναι αναίσθητοι, ατάραχοι και γελάνε όταν ακούν τέτοια πράγματα, θεωρούν δεδομένο ότι έχουμε το λαό και του πίνουμε το αίμα, δεν έχει νόημα και να πάρω ή να μην πάρω".
Για τον πρωθυπουργό είπε πως τον "χαιρέτισε με καλοσύνη, μιλήσαμε για τον πατέρα του, σε προσωπικό επίπεδο καλό, αλλά είναι παιδί του συστήματος".
"Εγώ θα ήθελα με έναν σοβαρό πρωθυπουργό να συζητήσω και να του πω μπροστά στη Βουλή, μπροστά στους βουλευτές και να του πω συμφωνείτε κ. Τσίπρα να έχει από είκοσι άτομα κάθε κόμμα για τις ανάγκες διερμηνέων, γραμματέων, διπλωματών και εκεί να τελειώσει η ιστορία", υπογράμμισε.
Είπε μάλιστα πως είναι "στο χέρι του Τσίπρα είναι να συνεργαστούμε" και πως "δεν είναι δύσκολα, οι τέσσερις συντάξεις να γίνουν μια, να μην υπάρχουν αργόμισθοι".
Ο κ. Λεβέντης τόνισε για το θέμα της αργομισθίας στο Δημόσιο πως "δεν ήρθαμε σαν διώχτες, αλλά σε μια εποχή που κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, που κυνηγάς τη διαφθορά, δεν είναι διαφθορά να αμείβονται κάποιοι, να μισθοδοτούνται και να μην προσέρχονται. Δεν είναι και αυτό μια μορφή διαφθοράς; Δεν πρέπει να μελετηθεί το θέμα;".
Έκανε μάλιστα λόγο και για υποκρισία του προέδρου της Βουλής σχετικά με ενδεχόμενες περικοπές στους μισθούς των βουλευτών στεκόμενος στον ισχυρισμό ότι με τους συμβούλους που δικαιούται κάθε βουλευτής το κόστος που του αναλογεί τριπλασιάζεται: "Θα πάει ο Βούτσης να κόψει 10% από το μισθό του βουλευτή, στα 3.500 που είναι ο βασικός δηλαδή να κόψει 300 ευρώ και αφήνει τα 22.000, δεν είναι υποκρισία; Να το αφήσω εγώ ο Λεβέντης έτσι;".
Για την πραγματική δύναμη του κόμματός του υποστήριξε πως "ήδη η Ένωση Κεντρώων θα είχε 6%, αλλά την τελευταία εβδομάδα μας εμφάνισαν 2,5%" συγχρόνως όμως είπε "έβαλαν ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφανδόν, με αποτέλεσμα κάποιος κόσμος να το κάνει ντέρμπι".
Καταλήγοντας είπε ότι δεν ήρθε μόνο για να κάνει "λιτότητα στην εξουσία", αλλά εκτίμησε πως "επειδή έτσι όπως πάει ο Τσίπρας το μνημόνιο 3 είναι ίδιο με τα μνημόνια 2 και 1, ότι ρίχνανε όλα τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και υπερπροστάτευαν το Δημόσιο, ήταν σε λάθος κατεύθυνση με αυξήσεις φόρων, πρέπει να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων".
Ειδικότερα είπε πως πρέπει "να συμφωνήσουμε με τους ξένους στους ίδιους στόχους για τα πλεονάσματα αλλά να σταματήσουμε τις συντάξεις τις διπλές και τριπλές, να κόψουμε τις συντάξεις των πλουσίων, όπως στην Αυστραλία".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση