GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Πολύνεκρες συγκρούσεις αστυνομικών - τζιχαντιστών

Τουλάχιστον επτά μαχητές που φέρεται να ανήκαν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και δύο τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε ανταλλαγ...

Τουρκία: Πολύνεκρες συγκρούσεις αστυνομικών - τζιχαντιστών
Τουλάχιστον επτά μαχητές που φέρεται να ανήκαν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και δύο τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε ανταλλαγή πυρών στο Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολική Τουρκία), στο πιο σημαντικό επεισόδιο σε τουρκικό έδαφος αφότου η Άγκυρα εντάχθηκε στον συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών το περασμένο καλοκαίρι.
Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες όταν μονάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας επέδραμαν σε πολλές κατοικίες στο κέντρο της μητρόπολης της νοτιονατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, καταζητώντας τζιχαντιστές.
Σύμφωνα με αξιωματούχο των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι φερόμενοι ως τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων της τάξης όταν επιτέθηκαν στα "κρησφύγετά" τους.
Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από την έκρηξη μηχανισμών που είχαν τοποθετηθεί γύρω από μία από τις δύο κατοικίες που είχε περικυκλώσει η αστυνομία, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στη σφοδρή ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε και κράτησε τουλάχιστον δύο ώρες, σύμφωνα με το Ανατολή.
Επτά μαχητές που φέρεται να ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση