GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κατ'οίκον περιορισμό σε έπαυλη στην Πρετόρια ο Πιστόριους

Κάτω από άκρα μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους αποφυλακίστηκε στις 20 Οκτωβρίου, έχοντα...

Σε κατ'οίκον περιορισμό σε έπαυλη στην Πρετόρια ο Πιστόριους
Κάτω από άκρα μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους αποφυλακίστηκε στις 20 Οκτωβρίου, έχοντας εκτίσει μόλις έναν χρόνο από τα συνολικά 5 που του επιβλήθηκαν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.
Ο παραολυμπιονίκης αποφυλακίστηκε με βάση τον νόμο της Νοτίου Αφρικής που προβλέπει ότι οι μη επικίνδυνοι καταδικασμένοι σε κάθειρξη θα περνούν μόνο το το ένα έκτο της ποινής τους πίσω από τα κάγκελα.
Ο Πιστόριους έφυγε από την κεντρική φυλακή της Πρετόρια και μεταφέρθηκε στην έπαυλη του θείου του Άρνολντ, σε ένα πλούσιο προάστιο της Πρετόρια, όπου θα μείνει 4 χρόνια σε κατ'οίκον περιορισμό.
Επίσης, οι περιοριστικοί όροι σύμφωνα με τους οποίους αφέθηκε ελεύθερος, προβλέπουν ότι ο Πιστόριους θα υποβάλλεται σε ψυχοθεραπεία και δεν επιτρέπεται να έχει όπλο.
 Η ώρα της αποφυλάκισής του δεν είχε ανακοινωθεί και η διοίκηση των φυλακών απαγόρευσε ακόμα και να πλησιάσουν στην είσοδο τα μέσα ενημέρωσης. Επίσης, αν και δεκάδες δημοσιογράφοι έιχαν στριμωχθεί έξω από τα κάγκελα του σπιτιού του θείου του Πιστόριους, δεν κατάφεραν να "κλέψουν" ένα φωτογραφικό καρέ ή μία δήλωση από κα΄ποιον συγγενή.
Ωστόσο, στις 3 Νοεμβρίου θα ξεκινήσεις η νέα δίκη, σε δεύτερο βαθμό. Η εισαγγελία άσκησε έφεση στην απόφαση θεωρώντας ότι η απόφαση καταδίκης του Πιστόριους για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ήταν λάθος και θα έπρεπε να καταδικαστεί για φόνο που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών.
Το Εφετείο μπορεί να καταδικάσει τον Πιστόριους σε μεγαλύτερη ποινή ή να αποφασίσει να τον παραπέμψει και πάλι σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση