GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτό είναι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Έως τις 20 Οκτωβρίου αναμένεται η ανάρτηση στο Taxis των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ για το 2015. Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν το φόρ...

Αυτό είναι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ
Έως τις 20 Οκτωβρίου αναμένεται η ανάρτηση στο Taxis των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ για το 2015. Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε πέντε μηνιαίες δόσεις η πρώτη από τις οποίες έως το τέλος Οκτωβρίου.
Προς το παρόν μπορεί μόνο να δει κάποιος πως θα είναι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.
Με απόφαση της Κ. Σαββαϊδου ορίστηκε ο τύπος και το περιεχόμενο του εκκαθαριστικού ΈΝΦΙΑ για το 2015 και επομένων ετών ,όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στο εκκαθαριστικό εκτός από τα στοιχεία του φορολογούμενου αναγράφονται το σύνολο των δικαιωμάτων επί ακινήτων, το σύνολο του κύριου φόρου, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το σύνολο του συμπληρωματικού φόρου και βέβαια το ποσό καταβολής.
Ακολουθούν όπως και πέρυσι αναλυτικά στοιχεία κτισμάτων, οικοπέδων και γηπέδων, ενώ σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος αμφισβητεί το ύψος του φόρου έχει περιθώριο 30 ημέρων να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Διαφορών της ΓΓΔΕ.
Άσκηση προσφυγής κατά της πράξης υπολογισμού του φόρου απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια είναι απαράδεκτη. Επίσης σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ δεν προβλέπεται έκπτωση.

3 σχόλια

  1. ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ
    1 ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    2 ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ 10% ΣΤΟΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΖΙΡΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
    3 ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΛΗΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ
    To 2008, ο Κ. Καραμανλής είπε ότι: οι Τράπεζες δεν είχαν λεφτά να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου έπρεπε να αναχρηματοδοτηθούν από την
    Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΕΚΤ). Για το σκοπό αυτό συμφώνησαν οι Τράπεζες της Ελλάδος να πάρουν τα δάνεια που χρειάζονταν (περίπου 23 δις) από την ΕΚΤ με εγγύηση του δημοσίου. Για την εγγύηση των δανείων το Ελληνικό κράτος εξέδωσε ομόλογα ύψους 23 δις και τα έδωσε στις Τράπεζες και αυτές με την σειρά τους στην ΕΚΤ και έτσι πήραν τα δάνεια. Θα πρέπει να λεχθεί ότι τα χρήματα αυτά εδόθησαν με αποκλειστικό σκοπό να χορηγηθούν σε στεγαστικά δάνεια, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας (Βλέπε Ν.3723 9/12/2008).

    Το 2012, οι Ελληνικές Τράπεζες έπρεπε να αποπληρώσουν τα δάνεια προς την ΕΚΤ (ύψους 23 δις). Πράγμα που οι Τράπεζες δεν έκαναν. Και όχι μόνο αυτό. Τα χρήματα δεν πήγαν σε σκοπούς για τους οποίους εκδόθηκαν. Τα χρήματα δεν ‘ρίχτηκαν’ καν στην αγορά. Όλοι ξέρουμε ότι το από τότε ούτε δάνεια δόθηκαν, ούτε μισθοί αυξήθηκαν και ούτε νέοι διορισμοί έγιναν. Άρα τα λεφτά που πήραν οι Ελληνικές Τράπεζες που πήγαν;
    Στο μεταξύ τα συγκεκριμένα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου εξέπεσαν το 2012, αφού οι Τράπεζες δεν πλήρωσαν και το Ελληνικό Δημόσιο χρεώθηκε 23 δις.
    Το ίδιο πράγμα έκαναν και οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν. Φαίνεται ότι είχαν βρει την χρυσή κότα!. Οπότε, ομοίως έχουμε την παρακάτω γενική εικόνα:

    K. Καραμανλής, με N. 3723-09/12/2008…… … 23 δις
    Επίσης καθ όμοιο τρόπο έχουμε:
    Γ. Παπανδρέου:
    με Ν. 3845-06/05/2010 …….....……………..15 δις
    με Ν. 3864-21/07/2010 …………..…………..10 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ……………..………...25 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ………………..……...30 δις
    με Ν. 3872-03/09/2010 ………………..……...60 δις
    ----------
    140 δις
    Κυβερνήσεις συνεργασίας
    με Ν. 4056 12-03-2012..................................30 δις
    με Ν. 4079 19-09-2012..................................40 δις
    ----------
    70 δις

    Έτσι, συνολικά έχουμε: 23 +140 +70 δις = 233 δις διαπιστωμένα μέχρι τώρα.
    Όλα αυτά χρεώθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο, πήγαν στις δηθεν "Ελληνικές" Τράπεζες κατ’ αρχήν χρέωσαν το Ελληνικό Δημόσιο δηλ. όλους τους Πολίτες για λεφτά που δεν πήραν! Τώρα οι Τράπεζες λένε πως δεν έχουν χρήματα και είναι έτοιμες να βαρέσουν διάλυση. Αυτό κάποιοι το λένε ΑΠΑΤΗ. Εσείς;

    Σκεφτείτε ότι ο Γ. Παπανδρέου μας έβαλε στο μνημόνιο για χρέους ύψους 130 δις. Γιατί όπως είπε δεν ‘έβγαινε’. Τώρα που προσέθεσαν άλλα 233 δις τουλάχιστον, πήγαν στις εκλογές με δήθεν πλεόνασμα και χρέος υπό διαχείριση. Αυτά δεν έχουν συμβεί ποτέ στην Ιστορία τουλάχιστον σε Ευρωπαϊκή χώρα.

    α. λεώνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΕΝΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ
    Ο ΕΝΦΙΑ ΕΙΝΑΙ 100% ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ' ΟΨΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟ,ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση