GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποτάμι: Γιατί καθυστερούν οι προσλήψεις αναπληρωτών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι Βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Γιώργος ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι Βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθηνών) σχετικά με τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικότητας στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Α.Ε.Π.).

50 ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, και ο πολύ σημαντικός θεσμός των ολοήμερων σχολείων με Ε.Α.Ε.Π. υπολειτουργεί κι αυτός, εξαιτίας του συνολικού κακού προγραμματισμού του Υπουργείου Παιδείας το οποίο ενώ γνώριζε την αδυναμία χρηματοδότησης προσλήψεων αναπληρωτών μέσω του Ε.Σ.Π.Α. για τις περιφέρειες της Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, δεν έκανε κάτι για να βρει εγκαίρως τους πόρους και να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό. Τα σχολεία αυτά είναι ένα καινοτόμο παράδειγμα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς οι μαθητές διδάσκονται ξένες γλώσσες, θεατρική και μουσική αγωγή, κάνουν αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες ενώ συγχρόνως το διευρυμένο ωράριο τους εξυπηρετεί και μια πρόδηλη κοινωνική ανάγκη για τους εργαζόμενους γονείς.

Οι καθυστερημένες προσλήψεις αναπληρωτών δεν επαρκούν για την κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων και ειδικότερα για τις τρεις παραπάνω περιοχές όταν μόνο στην Αττική βρίσκονται 500 σχολεία με Ε.Α.Ε.Π., και κατά συνέπεια η εύρυθμη και πλήρης λειτουργία των ολοήμερων σχολείων κρίνεται από αμφίβολη έως προβληματική.

Το Ποτάμι γνωρίζει τη μεγάλη σημασία του ολοήμερου σχολείου με Ε.Α.Ε.Π. για αυτό και στηρίζει την επέκταση του θεσμού και τη σύσταση οργανικών θέσεων για τους εκπαιδευτικούς ειδικότητας. Ταυτόχρονα καλεί το Υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα στην πλήρωση των κενών διδακτικών θέσεων, προκειμένου να σταματήσει από τη μία η άνευ προηγουμένου φετινή ταλαιπωρία των μαθητών και των οικογενειών τους και από την άλλη η αβεβαιότητα και αναστάτωση στους κόλπους των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση