GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα έκτακτη εισφορά: Ποιοι θεωρούνται υψηλά αμειβόμενοι

Είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του τζίρου εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκ...

Νέα έκτακτη εισφορά: Ποιοι θεωρούνται υψηλά αμειβόμενοι
Είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του τζίρου εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος εισηγείται επιβολή ειδικής εισφοράς σε μισθωτούς με μηνιαίες αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ.
Την ελάχιστη υποχρεωτική εισφορά σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα εισπράττεται μέσω των αποδείξεων προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλος.
Η εισφορά αυτή «για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική και είναι μια από τις σκέψεις για την εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε χαρακτηριστικά.
Το σχέδιο προβλέπει είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών μέσω του τζίρου, σύνδεσή τους με το εισόδημα για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και «κουμπαρά» για κάθε ασφαλισμένο όπου θα διοχετεύονται τυχόν έξτρα ποσά που θα έχουν προεισπραχτεί, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας για τη νέα αρχιτεκτονική των εισφορών στους ελευθεροεπαγγελματίες.
«Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει, με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015.
Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται» επεσήμανε ο υφυπουργός.
Ταυτόχρονα θα επιβληθεί νέα έκτακτη εισφορά για το ασφαλιστικό σε όσους μισθωτούς βγάζουν πάνω από 2.000 ευρώ, καθώς θεωρούνται από το υπουργείο ως υψηλά αμειβόμενοι.
Άλλωστε στο πόρισμα των Σοφών αναφέρεται η δημιουργία ενός αποθεματικού για την κάλυψη των ελλειμμάτων του συστήματος.
Μάλιστα ο Γ. Κατρούγκαλος αναμένεται να εισηγηθεί την έκτακτη εισφορά κατά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση