GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΕ: Χρήμα, βίζα και διάλογο για ένταξη στον Ερντογάν, χάρη στους πρόσφυγες

Ο μεγάλος νικητής των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πέτυχε την απελευθέρωση της βίζ...

ΕΕ: Χρήμα, βίζα και διάλογο για ένταξη στον Ερντογάν, χάρη στους πρόσφυγες
Ο μεγάλος νικητής των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πέτυχε την απελευθέρωση της βίζας, 3 δις ευρώ οικονομική βοήθεια και το σημαντικότερο, την επιτάχυνση των προενταξιακών διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση της Τουρκίας στην ΕΕ, οι οποίες είχαν παγώσει για μεγάλο διάστημα.
Ο Γιούνκερ εκτίμησε πως η αξιολόγηση για την πορεία της Τουρκίας προς την εκπλήρωση των κριτηρίων θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2016.
Η συμφωνία κλείστηκε με αντάλλαγμα το αυτονόητο – να ελέγχει η Τουρκία τα σύνορά της και την παράνομη ροή των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, κυρίως μέσα από τα ελληνικά νησιά.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ δηλωσε σήμερα ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και της Τουρκίας ως προς την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τονίζοντας ότι θα επιταχυνθούν οι διαβουλεύσεις για την ελάφρυνση των διαδικασιών βίζας για τους Τούρκους πολίτες καθώς και οι προενταξιακές διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση της Τουρκίας στην ΕΕ.
Ως προς την οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας, δήλωσε οτι δεν έχει προς το παρόν προσδιοριστεί ένα συγκεκριμένο ποσό, αλλά και ότι η ενίσχυση αυτή θα εξαρτηθεί από τα μέτρα που θα λάβει η Άγκυρα για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών.
Σύμφωνα με την Μέρκελ, η Ένωση συζητά οικονομική βοήθεια της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε η γειτονική χώρα να κρατήσει στα εδάφη της έναν αριθμό των Σύρων προσφύγων που καταφθάνουν σε αυτή, αποθαρρύνοντας την μετεγκατάστασή τους στην Ευρώπη.
Επίσης, η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε πως οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να επανεξετάσουν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και να ξανανοίξουν διάφορα διαπραγματευτικά κεφάλαια, χωρίς να αποσαφηνιστεί το ποια ακριβώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση