GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιπλέον χρηματοδότηση για το προσφυγικό ζήτησε ο Τσίπρας

450 εκατ. ευρώ ζήτησε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός από την ΕΕ σε πρώτη φάση για την βοήθεια και τα έξοδα σίτισης και φ...

Επιπλέον χρηματοδότηση για το προσφυγικό ζήτησε ο Τσίπρας

450 εκατ. ευρώ ζήτησε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός από την ΕΕ σε πρώτη φάση για την βοήθεια και τα έξοδα σίτισης και φροντίδας, το κόστος επιφυλακής και τα έργα που θα κάνει το δημόσιο για το προσφυγικό.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, κατά την τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η Ελλάδα θα έχει αυξήσει τις επίσημες θέσεις υποδοχής από 3.500 σε 23.000 μέχρι το τέλος του έτους.
Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός έθεσε και αυτός με τη σειρά του θέμα αναθεώρησης της συνθήκης του Δουβλίνο θεωρώντας ότι θα πρέπει πλέον να λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες των κρατών εισόδου μεταναστών. Αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσφατη επίσκεψη του Αυστριακού καγκελαρίου Φάιμαν στη Λέσβο, και στα όσα ο καγκελάριος είδε, εξηγώντας ότι οκτώ στους δέκα πρόσφυγες στην πραγματικότητα θέλουν να πάνε στη Γερμανία.
Ο πρωθυπουργός εξήγησε ακόμα ότι το 20% των προσφύγων στην Ελλάδα είναι Αφγανοί και η ΕΕ πρέπει να λάβει μια πολιτική απόφαση για το τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους από τους οποίους κάποιοι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ο Αλέξης Τσίπρας δεν τοποθετήθηκε μέσα στη Σύνοδο για τη δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, αλλά είναι γνωστή η πάγια ελληνική θέση πως θα πρέπει να εξαντληθούν πρώτα όλες οι δυνατότητες της Frontex ώστε να επιτηρεί εντοπίζει και συντονίζει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αφήνοντας τα επιχειρησιακά στην εθνική οριοφυλακή.
Στη συγκεκριμένη φάση πολύ λίγα κράτη, λέει η κυβερνητική πηγή, έχουν σπεύσει να συνδράμουν στην ενίσχυση της Frontex.
Για τις κοινές περιπολίες, κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα επίσημο κείμενο, η ελληνική θέση είναι ότι δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν σε σχέση με αυτό που συμβαίνει σήμερα, σημείωσε η κυβερνητική πηγή εξηγώντας πως αν οι διακινητές βγάζουν ανθρώπους στη θάλασσα οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να τους βγάζουν στη στεριά. Αυτό που χρειάζεται να συμβεί είναι να υπάρξει καταγραφή επί του τουρκικού εδάφους.
Ο πρωθυπουργός εκπροσώπησε και την κυπριακή δημοκρατία εκ μέρους της οποίας τόνισε στο συμβούλιο πως δεν είναι δυνατόν να εμπλέκονται τα διαπραγματευτικά κεφάλαια της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας με ανταλλάγματα στο προσφυγικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση