GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρεμλίνο: Προσωρινή υποστήριξη στον συριακό στρατό

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία είναι προσωρινές και θα συνεχιστούν για όσο διάστημα ο συριακός στρατός πραγματοποιεί επ...

Κρεμλίνο: Προσωρινή υποστήριξη στον συριακό στρατό
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία είναι προσωρινές και θα συνεχιστούν για όσο διάστημα ο συριακός στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον θέσεων εξτρεμιστικών οργανώσεων στην χώρα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Πρόκειται για μια προσωρινή υποστήριξη για την περίοδο των επιθέσεων που εξαπολύει ο συριακός στρατός», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στην Μόσχα.
«Σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών, αυτή δεν αποτελεί μια εύθραυστη συμφωνία, αλλά μια επείγουσα ανάγκη. Υπάρχουν δίαυλοι ανταλλαγής πληροφοριών που πρόκειται να ενεργοποιηθούν πιο αποτελεσματικά στο εξής», πρόσθεσε.
Παράλληλα αποσαφήνισε πως η αεροπορική εκστρατεία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία δεν θα επεκταθεί στο Ιράκ και πως τα ρωσικά αεροσκάφη δεν χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Ιράκ για να εξαπολύσουν επιθέσεις εντός της Συρίας. Επισήμανε επίσης πως η κυβέρνηση του Ιράκ δεν έχει ζητήσει από την Μόσχα να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις ενάντια στους τζιχαντιστές σε ιρακινό έδαφος.
Από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Ιμπραήμ Τζααφάρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές θα αποδυναμώσουν επίσης το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. «Αποδυναμώνοντας τις βάσεις (του Ισλαμικού Κράτους) στη Συρία, θα αποδυναμωθούν παράλληλα και οι θέσεις τους στο Ιράκ», δήλωσε.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η πολεμική αεροπορία της χώρας πραγματοποίησε σήμερα 20 πτήσεις στον εναέριο χώρο της Συρίας, πραγματοποιώντας πλήγματα σε οχτώ στόχους του Ισλαμικού Κράτους.
Το υπουργείο ανέφερε πως ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν ένα στρατηγείο του Ισλαμικού Κράτους και κέντρα επιχειρήσεων σε μια ορεινή περιοχή, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Από τις επιθέσεις δεν επλήγησαν πολιτικές υποδομές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση