GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τα δυο πρόσωπα του Χρήστου Σπίρτζη»

Του  Λευτέρη  Αυγενάκη  Τομεάρχη Υποδομών της ΝΔ. «Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετάλλαξη που έχει υποστεί ο κ. Σπί...


Του Λευτέρη  Αυγενάκη
 Τομεάρχη Υποδομών της ΝΔ.

«Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετάλλαξη που έχει υποστεί ο κ. Σπίρτζης μεταξύ της, όχι και τόσο παλιάς, εποχής που ήταν Πρόεδρος του ΤΕΕ (και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) και της παρούσας θέσης του ως Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ).
Μια σύντομη ανασκόπηση των δηλώσεων του με το «καπέλο» του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος(ΤΕΕ):
· Στις 13/12/2013 επισήμανε ότι: «Η μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής και δεν είναι δυνατόν οι άγρια δοκιμαζόμενοι μηχανικοί από την κρίση να απειλούμαστε με άμεση κατάσχεση των όποιων περιουσιακών μας στοιχείων». Παράλληλα διεκδικούσε την άμεση λειτουργία του Κλάδου Ειδικών Παροχών ώστε να μπορούν να καλυφθούν επιπλέον παροχές.
· Στις 20/01/2014 καλούσε τους Διπλωματούχους Μηχανικούς «…να αντιδράσουν δυναμικά και να ακυρώσουν στην πράξη τις κατασχέσεις περιουσίας, λόγω αδυναμίας πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.
-Καμία αποστολή βεβαίωσης οφειλής στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών.
-Άμεση έκδοση της ΥΑ για τον κλάδο Ειδικών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας.
-Διαχωρισμός εισφορών του κλάδου υγείας και Ιατροφαρ/κή Περίθαλψη για όλους.
-Άμεση κάλυψη των ληστευμένων αποθεματικών του ταμείου μας».
· Επίσης, στις 26/02/2014 με εισήγησή του, ζητούσε:
-Το ΕΤΑΑ να μην στείλει καμία βεβαίωσης οφειλής ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών και να εξαιρεθεί από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ).
-Να μειωθούν οι πάγιες ασφαλιστικές εισφορές με παράλληλη αύξηση των αναλογικών εισφορών και οι ασφαλισμένοι να επιλέγουν την ασφαλιστική κατηγορία που θα εντάσσονται.
-Να διαχωριστούν οι εισφορές του κλάδου υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ασφαλισμένους.
-Να εκδοθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση για τον κλάδο Ειδικών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας.
- Να καλυφθούν άμεσα τα αποθεματικά του Ταμείου που ληστεύτηκαν με το «κούρεμα» των ομολόγων
· Τέλος, στις 27/02/2014 στην παρέμβαση του στο ΕΤΑΑ δήλωνε ενάντια στην υποχρεωτική αλλαγή κατηγορίας ανά 3ετία και ζητούσε να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Μάλιστα τόνισε ότι «πρόκειται για κοινωνικό πρόβλημα που έχει γίνει ανθρωπιστικό πρόβλημα», επισημαίνοντας ότι «δεν πάει άλλο».

Αυτή την περίοδο, με το «καπέλο» του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εισάγει πολιτικές στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση:
Στο Κεφάλαιο Γ΄ του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε, καταργούνται αναδρομικά τις ευεργετικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την ασφάλιση των μηχανικών (Ν. 4331/2015).
Η Κυβέρνηση με αυτές της τις ενέργειες «τινάζει στον αέρα το ασφαλιστικό των μηχανικών, και δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ύφεση στον κλάδο.
Είναι τραγικό αυτό που η Κυβέρνηση «έχτισε» με νομοθετική ρύθμιση πριν μερικούς μήνες, κατόπιν πολλών πιέσεών μας, του ΤΕΕ και χιλιάδων μηχανικών, να έρχεται σήμερα και να το «γκρεμίζει» και ο Κος Υπουργός να ξεχνά τις δηλώσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα ως Πρόεδρος του ΤΕΕ!

Συνημμένα τα σχετικά links:
1) http://web.tee.gr/ekrhjh-orghs-gia-to-asfalistiko
2) http://web.tee.gr/oxi-stis-katasxeseis-gia-asfalistika-xreh
3) http://web.tee.gr/anakoinosi-tee-20140216/#more-6486
4) http://web.tee.gr/anakoinosi-tee-2722014/#more-6496

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση