GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο ανήλικα παιδιά στη δικαιοσύνη για... προσβολή του Ερντογάν

Η τουρκική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη εναντίον δύο αγοριών 12 και 13 ετών για «προσβολή» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη...

Δύο ανήλικα παιδιά στη δικαιοσύνη για... προσβολή του Ερντογάν

Η τουρκική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη εναντίον δύο αγοριών 12 και 13 ετών για «προσβολή» του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την κατηγορία ότι έσκισαν μια αφίσα με τη φωτογραφία του ισχυρού άνδρα της χώρας, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Hurriyet.

Στο κατηγορητήριο η εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ ζητεί να επιβληθεί στα αγόρια ποινή από 14 μήνες φυλάκιση ως τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες, διευκρινίζει η αστυνομία.

Τα δύο αγόρια εντοπίστηκαν την 1η Μαΐου να σκίζουν μια αφίσα με τη φωτογραφία του Ερντογάν σε έναν δρόμο του Ντιγιαρμπακίρ, της πόλης αυτής της νοτιοανατολικής Τουρκίας η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι.

«Θέλαμε να σκίσουμε τις αφίσες για να πουλήσουμε το χαρτί. Δεν προσέξαμε ποιος ήταν στη φωτογραφία, δεν γνωρίζαμε ποιος είναι», δήλωσε το 12χρονο αγόρι στον δικαστή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους Ισμαήλ Κορκμάζ, η δίκη των αγοριών θα ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου.

Τα αγόρια κατηγορούνται βάσει του άρθρου 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα, το οποίο προβλέπει την τιμωρία οποιουδήποτε «πλήττει την εικόνα» του επικεφαλής του κράτους με ποινή φυλάκισης ως τέσσερα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση