GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαλλιά κουβάρια έγιναν στη ΝΔ! Στον αέρα η εκλογή προέδρου και απειλές για μηνύσεις...

Στον αέρα βρίσκεται η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι υποψήφιοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν στη διαδικασία. Συγκεκριμένα, ε...

Στον αέρα βρίσκεται η εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, καθώς οι υποψήφιοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν στη διαδικασία.
Συγκεκριμένα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ή Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έτεινε να συμφωνήσει στα τρία ευρώ αντίτιμο για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 22ας Νοεμβρίου και 15% λιγότερες κάλπες σε σχέση με το 2009, κάτι στο οποίο όμως διαφωνούσαν οι Φίλιππος Ταυρής και Αλέκος Κόκκαλης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπήκε στο χώρο και διέκοψε τη συνεδρίαση. που ήταν σε εξέλιξη.
Ο υπηρεσιακός και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον εκπρόσωπό του Θεόδωρο Αμπατζόγλου να αποχωρήσει, όπως και έγινε, ενώ είχε έναν έντονο και θορυβώδη διάλογο με μέλη της ΚΕΦΕ, όπως ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ. Κώστας Τσιμάρας.

Νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης μιλώντας με δημοσιογράφους δήλωσε τα εξής:
"Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από το γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει".

Αντίπαλοι πάντως του κ.Μεϊμαράκη ερμήνευαν την κίνηση του αυτή ως επιχείρηση απαξίωσης της ΚΕΦΕ με απώτερο στόχο να ακυρωθεί η ανοιχτή εκλογική διαδικασία και να οδηγηθεί η ΝΔ σε συνέδριο ή σε εκλογή σε επίπεδο πολιτικής επιτροπής.
Λίγα λεπτά μετά, γύρω στις 15:30, και αφού είχε διακοπεί η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, τα μέλη της ενημερώθηκαν ότι θα συνεδριάσουν ξανά στις 16:00.
Τα μέλη της ΚΕΦΕ Φίλιππος Ταυρής, Σάκης Ιωαννίδης, Μενέλαος Δασκαλάκης, Γιάννης Τραγάκης, Αλέκος Κόκκαλης, Δαβάκης Θανάσης, πρότειναν μετά την κίνηση Μεϊμαράκη να διακόψει τις εργασίες της η Επιτροπή και να συνεχίσει αύριο.
Από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη έγινε γνωστό ότι ο εκπρόσωπος του Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα συμμετάσχει ξανά σε συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αφού καθοριστούν οι προδιαγραφές και προκηρυχθεί πρώτα ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες την προσεχή Πέμπτη πρόκειται να ανοιχθούν οι προσφορές των εταιριών που επιθυμούν να αναλάβουν τη διεξαγωγή της διαδικασίας εκλογής.

Οι αντιδράσεις Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη
Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής:
"Μόλις είχαμε συμφωνήσει ομόφωνα σε όλα και ήρθε ο πρόεδρος και συνέβη ό,τι είδατε. Το ξέσπασμα του προέδρου είναι μη ελεγχόμενο. Αυτή η εν εξάλλω κατάσταση είναι προβληματική για τον πρόεδρο και τη ΝΔ. Είχαμε συμφωνήσει και σε αντίτιμο 3 ευρώ για όλους. Εμείς επιστρέφουμε στην ΚΕΦΕ με τις αρχικές μας θέσεις".

Ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη Σπυρίδων Χρυσοφώτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής:
"Προτού συμβεί το περιστατικό που είδατε, είχαμε συμφωνήσει ότι στο θέμα του διαγωνισμού πως την Πέμπτη θα ανοίξουν οι προσφορές. Δεν θέλαμε διάκριση παλιών και νέων μελών, όπως προβλέπει το καταστατικό άλλωστε, και είχαμε συμφωνήσει για αντίτιμο 3 ευρώ για όλους"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την εξής δήλωση:
"Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ είχαμε συμφωνήσει σε όλα και συνέβη αυτό το περιστατικό. Εμείς για το καλό της ιστορίας της ΝΔ και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κάλπη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα".

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του χαρακτηρίζει εσφαλμένη και αντιδεοντολογική την παρέμβαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη σημερινή διαδικασία της ΚΕΦΕ.
"Ωστόσο κάνω έκκληση προς όλους τους συνυποψηφίους μου να αφήσουμε την ΚΕΦΕ να ολοκληρώσει το έργο της και να σεβαστούμε τις αποφάσεις της. Ζητώ να χαμηλώσουν οι τόνοι από όλους", πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου είναι μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξει η ΝΔ στην κοινωνία.
"Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κύρος και την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας", ανέφερε.

Με μηνύσεις απειλεί ο Τσιμάρας
Μετά το επεισόδιο ο γενικός διευθυντής της ΝΔ, Κώστας Τσιμάρας δήλωσε: "Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκα από το μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της κεφε, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί στο πρόσωπό μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψή μου που είναι γνωστή στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σ' αυτό. Προφανώς επιφυλλάσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου. "

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση