GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη, για να ψηφίσει τις τηλεοπτικές άδειες

Τρεις όρους θέτει προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκειμένου να ψηφίσ...

Τι ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη, για να ψηφίσει τις τηλεοπτικές άδειες

Τρεις όρους θέτει προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκειμένου να ψηφίσει θετικά στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Όπως αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε σχετική ανακοίνωσή της, οι όροι αφορούν:

1. Την προσαρμογή των διατάξεων του νομοσχεδίου στο πλαίσιο που θέτει η αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή- το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης- ώστε να μην υφίσταται η δυνατότητα αυθαιρεσίας του υπουργού για τον καθορισμό των αδειών.

2. Την προσαρμογή των διατάξεων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η ίδια η έκθεση του ΕΣΡ επισημαίνει.

3. Την προστασία του κύρους των ανεξάρτητων Αρχών από τη δυνατότητα αυθαίρετων παρεμβάσεων και «υπόγειας» καθοδήγησης της πολιτικής εξουσίας. 

«Αν αυτές οι ουσιαστικά αυτονόητες αλλαγές, για όποιον πραγματικά πιστεύει ότι πρέπει να μπει τάξη στα ΜΜΕ, δεν γίνουν αποδεκτές, γίνεται σαφές ότι η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης είναι άλλη: Να δημιουργήσει μία θερμοκοιτίδα της διαπλοκής, την οποία υποτίθεται ότι θέλει να πολεμήσει. Σε αυτό ας μην περιμένουν συναινέσεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνει ότι «έχει ταχθεί δημόσια και κατηγορηματικά υπέρ της δημιουργίας ενός νέου πλαισίου που διασφαλίζει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αλλά πάντα με σεβασμό των προβλέψεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των κανονισμών και με προσαρμογή στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις». Επισημαίνει, δε, «έχει την πρόθεση να στηρίξει επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας, εφόσον, όμως, με σαφήνεια και καθαρότητα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, οι οποίες θα πείθουν για την ειλικρίνεια των προθέσεών του».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση