GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλος ένας επιφανής επιστήμονας οδηγήθηκε σε παραίτηση για σεξουαλική παρενόχληση...

 Αλλος ένας επιφανής επιστήμονας, μετά τον βρετανό βιολόγο και νομπελίστα Τιμ Χαντ, οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση του στο πανεπισ...

Παραιτήθηκε κορυφαίος αστρονόμος - Κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση
 Αλλος ένας επιφανής επιστήμονας, μετά τον βρετανό βιολόγο και νομπελίστα Τιμ Χαντ, οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση του στο πανεπιστήμιο,  λόγω κατηγοριών σε βάρος του για κατ' επανάληψη σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών και γυναικών συνεργατών του.
Πρόκειται για τον Τζιόφρι Μάρσι (φωτ), καθηγητή του Τμήματος Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο επιστήμονες εξειδικευμένους στην ανακάλυψη πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος (εξ ου και ο όρος «κυνηγός εξωπλανητών»).
Προηγήθηκε έρευνα έξι μηνών από επιτροπή του πανεπιστημίου, ενώ πρόσφατα οι συνάδελφοί του στο Τμήμα Αστρονομίας με επιστολή τους ζήτησαν από τη διοίκηση να μην απαλλαγεί από τις κατηγορίες - κάτι που τελικά δεν συνέβη. Τα περιστατικά για τα οποία κατηγορείται, ξεκινάνε από το 2001 και φθάνουν έως το 2010, σύμφωνα με το "Science" και το "Nature".
Ο ίδιος απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του, αλλά το πανεπιστήμιο δεχόταν μεγάλη πίεση να τον απολύσει. Αντί όμως να συμβεί αυτό, ο Μάρσι, που ήταν καθηγητής στο Μπέρκλεϊ από το 1999, προτίμησε να υποβάλει πρώτος την παραίτησή του.
Μία από τις πρώην φοιτήτριές του δήλωσε ότι ο Μάρσι της μιλούσε συχνά για τις προηγούμενες σεξουαλικές εμπειρίες του και είχε επιχειρήσει να της κάνει μασάζ στο λαιμό.
«Αν και δεν συμφωνώ με όλα τα σε βάρος μου παράπονα, είναι σαφές ότι οι ενέργειές μου έκαναν μερικές γυναίκες να νιώσουν άσχημα και γι' αυτό ειλικρινά ζητώ συγνώμη. Έχω δουλέψει σκληρά για να αλλάξω», δήλωσε ο αμερικανός αστρονόμος από την πλευρά του, αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετά πεισιτικός.
Ο Μάρσι αναγκάσθηκε να παραιτηθεί και από το Πρόγραμμα ‘Breakthrough Listen', μια πρωτοβουλία, χρηματοδοτούμενη με 100 εκατ. δολάρια, για την ανακάλυψη νοήμονος εξωγήινης ζωής στο σύμπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση