GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα μαζική εισροή μεταναστών στη Βαυαρία

Η Γερμανία αντιμετωπίζει μια νέα μαζική εισροή μεταναστών στη Βαυαρία, στα σύνορα με την Αυστρία, όπου η αστυνομία δηλώνει "πνιγμέ...

Νέα μαζική εισροή μεταναστών στη Βαυαρία
Η Γερμανία αντιμετωπίζει μια νέα μαζική εισροή μεταναστών στη Βαυαρία, στα σύνορα με την Αυστρία, όπου η αστυνομία δηλώνει "πνιγμένη" από τον αριθμό των προσφύγων που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
"Σήμερα πνιγόμαστε", δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA ο Φρανκ Κόλερ, εκπρόσωπος του βαυαρικού παραρτήματος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο προχθες, Σάββατο, 4.000 άνθρωποι έφθασαν στον τομέα του Πασάου, στα σύνορα με την Αυστρία, ένα από τα κύρια σημεία άφιξης μεταναστών στη Γερμανία. Το 2015, η χώρα αυτή αναμένει να υποδεχθεί έως ένα εκατομμύριο μετανάστες, έναντι 200.000 πέρυσι.
"Στο Πασάου περιμένουμε απόψε δέκα λεωφορεία από την Αυστρία. Σήμερα θα έχουμε πρόβλημα ... Δεν μπορούμε να χειρισθούμε έτσι απλά αυτή την εισροή", πρόσθεσε.
Η Γερμανία αποκατέστησε στις 13 Σεπτεμβρίου τους ελέγχους στα σύνορά της ώστε να διοχετεύει καλύτερα στο έδαφός της τη ροή των μεταναστών, ιδιαίτερα από την Αυστρία. Οι έλεγχοι αυτοί έχουν παραταθεί έως την 31η Οκτωβρίου.
Στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, πολλοί μετανάστες υποχρεώθηκαν να περιμένουν στο ύπαιθρο μέσα στο κρύο καθώς δεν υπήρχαν θέσεις στα κέντρα υποδοχής. Στην τοποθεσία Σίμπαχ-αμ-Ιν, χίλιοι μετανάστες εξακολουθούσαν να περιμένουν σήμερα για τον ίδιο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση