GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ανησυχεί" η ΕΕ μετά την έφοδο της αστυνομίας σε τουρκικά κανάλια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα την "ανησυχία" της μετά την έφοδο της τουρκικής αστυνομίας σε δύο τηλεοπτικά κανάλια που πρ...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα την "ανησυχία" της μετά την έφοδο της τουρκικής αστυνομίας σε δύο τηλεοπτικά κανάλια που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και ζήτησε να γίνει "σεβαστή η ελευθερία της έκφρασης", τέσσερις ημέρες πριν από τις τουρκικές βουλευτικές εκλογές.

Η τουρκική αστυνομία πήρε σήμερα τον έλεγχο των τηλεοπτικών καναλιών Bugun TV και Kanalturk στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιώντας εισβολή στην έδρα τους, σε ζωντανή μάλιστα μετάδοση. Ο ιδιοκτήτης τους, η εταιρεία συμμετοχών Koza-Ipek, έχει τεθεί υπό επιτροπεία από τις τουρκικές αρχές που την κατηγορούν για "προπαγάνδα" υπέρ του Φετουλάχ Γκιουλέν, αντιπάλου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Η ΕΕ ανησυχεί με αυτά που ακούσαμε χθες και σήμερα", αντέδρασε η Κάθριν Ρέι, εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες. "Η κατάσταση αναφορικά με την εταιρεία συμμετοχών Koza-Ipek είναι ανησυχητική και εξακολουθούμε να την παρακολουθούμε από κοντά", πρόσθεσε.

"Όπως κάθε χώρα που διαπραγματεύεται την ένταξή της στην ΕΕ, η Τουρκία οφείλει να εξασφαλίζει πως σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, περιλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", υπογράμμισε η Ρέι. "Θα συνεχίσουμε να θέτουμε προσεχώς στις τουρκικές αρχές το ζήτημα της ελευθερίας της έκφρασης", επέμεινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση