GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόλαση φωτιάς με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σε κλαμπ στο Βουκουρέστι

Τουλάχιστον 27 νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 162 τραυματίστηκαν τη νύχτα στο Βουκουρέστι. όταν το κλαμπ στο οποίο είχαν πάει να διασκεδά...

Κόλαση φωτιάς με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες σε κλαμπ στο Βουκουρέστι

Τουλάχιστον 27 νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 162 τραυματίστηκαν τη νύχτα στο Βουκουρέστι. όταν το κλαμπ στο οποίο είχαν πάει να διασκεδάσουν τυλίχτηκε στις φλόγες. 

Περίπου 200 άνθρωποι είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες καθώς ξεκινούσε ένα σόου με πυροτεχνήματα έγινε έκρηξη και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα, μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων.

Προκλήθηκε πανικός και οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο κέντρο προσπάθησαν να βγουν από αυτό από τη μοναδική έξοδο που λειτουργούσε—η δεύτερη έξοδος ήταν κλειδωμένη, σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές 27 άνθρωποι - κυρίως έφηβοι - έχασαν τη ζωή τους, ενώ 162 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ρουμανίας.

Ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί καθώς τουλάχιστον 25 βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με πηγές σε νοσοκομεία. 

Πολλά από τα θύματα «υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ.

Πρόκειται για «μια μεγάλη τραγωδία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Όπρεα, ενώ κατά τον υφυπουργό Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ αυτή είναι «η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους» που έχει συμβεί ποτέ στο Βουκουρέστι.

«Είμαι συγκλονισμένος και νοιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε [χθες] το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας», ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση