GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατέρριψαν αμερικανικό C-130 στο Αφγανιστάν - 11 νεκροί

Οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν αμερικανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, η συντριβή του οποίου στο ανατολικό Αφ...

Κατέρριψαν αμερικανικό C-130 στο Αφγανιστάν - 11 νεκροί
Οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν αμερικανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, η συντριβή του οποίου στο ανατολικό Αφγανιστάν προκάλεσε σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό τον θάνατο 11 ανθρώπων τη χθεσινή νύχτα.
"Οι μουτζαχεντίν μας κατέρριψαν ένα τετρακινητήριο αμερικανικό αεροπλάνο στην Τζαλαλαμπάντ", δήλωσε μέσω Twitter o εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ. Η αποστολή του ΝΑΤΟ δεν έχει δώσει μέχρι τώρα καμιά εξήγηση για τα αίτια της συντριβής.
Η συντριβή του C-130 τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, μεταξύ τους έξι Αμερικανοί στρατιώτες, είχε ανακοινώσει νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας.
"Το πλήρωμα και οι επιβάτες είναι νεκροί", είχε διευκρινίσει ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού ξηράς Μπράιαν Τράιμπους αναφέροντας τον θάνατο έξι Αμερικανών στρατιωτών και πέντε πολιτών - υπεργολάβων.
Η συντριβή σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τζαλαλαμπάντ κοντά στα μεσάνυχτα, τοπική ώρα.
Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει γνωστά. Το αεροδρόμιο στεγάζει μείζονα στρατιωτική βάση και έχει επανειλημμένα αποτελέσει στόχο επιθέσεων.
Τα θύματα μετείχαν στην αποστολή του ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία "Resolute Support" που έχει στόχο να παρέχει συμβουλές και εκπαίδευση στις αφγανικές δυνάμεις, οι οποίες πλέον αντιμετωπίζουν μόνες τους στην πρώτη γραμμή την εξέγερση των Ταλιμπάν μετά τη λήξη της αποστολής των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο πεδίο της μάχης τον Δεκέμβριο.
Η συντριβή σημειώθηκε, ενώ οι αφγανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν ένα μέρος της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουντούζ, στο βορρά, από τους Ταλιμπάν που την είχαν καταλάβει τη Δευτέρα έπειτα από μάχες μερικών ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση