GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Cafe Racer εκδοχή μιας Matchless από την Krom Works

Η Cafe Racer εκδοχή μιας Matchless από την Krom Works πρέπει να είναι μια από τις ομορφότερες και πιο προσεγμένες custom κατασκευές π...

Cafe Racer εκδοχή μιας Matchless από την Krom Works
Η Cafe Racer εκδοχή μιας Matchless από την Krom Works πρέπει να είναι μια από τις ομορφότερες και πιο προσεγμένες custom κατασκευές που έχουμε δει ποτέ. Δε νίκησε τυχαία σε διαγωνισμό άλλωστε.
Η Krom Works εδρεύει στη Τζακάρτα, πρωτεύουσα της Ινδονησίας. Εκεί ο ιδιοκτήτης της, Andika Pratama, συνεχίζει τη δουλειά του πατέρα του βασιζόμενος στις καταπληκτικές του ικανότητες στη μεταλλουργία - ένα στοιχείο που συνδυάζει ταλέντο, ενδιαφέρον και φυσικά την πατρική γνώση που κληρονόμησε.
Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ξεκίνησε ως ένα Matchless 350 του 1953, πιθανότατα κάποιο μέλος της οικογένειας G3. Ο Pratama έστειλε σε ειδικούς τον κινητήρα σε έναν Βρετανό ειδικό για μια πλήρη αναπαλαίωση, ενώ ο ίδιος συνέχισε ανακατασκευάζοντας το πλαίσιο και τα αμορτισέρ της μοτοσυκλέτας. Στη θέση του τηλεσκοπικού πιρουνιού του Matchless προτίμησε ένα Girder με ακόμη πιο παραδοσιακή εμφάνιση, ενώ κατασκεύασε στο χέρι μια σειρά εξαρτημάτων, όπως μάσκα, καπάκια κινητήρα, μαρσπιέ, το ρεζερβουάρ και την ουρά. Ακόμη και το ατσάλινο τιμόνι είναι σχεδιασμένο και φτιαγμένο από τον Pratama.

Όλα όσα βλέπετε βαμμένα χρυσά στη μοτοσυκλέτα είναι στην παραγματικότητα μπρούτζινα, ένα κράμα χαλκού με κασίτερο (δηλαδή ορείχαλκος), γυαλισμένα στο φυσικό τους χρώμα και κάτι παραπάνω από πανέμορφα.
Το αποτέλεσμα βαπτίστηκε "The 35" και είναι εντυπωσιακότατο όσο και πλήρως λειτουργικό, ενώ ξεχωρίζει χάρη σε λεπτομέρειες όπως οι μπρούτζινες εισαγωγές του κλασικού Amal καρμπυρατέρ, η χειροποίητη δερμάτινη σέλα ή τα χειροποίητα ξύλινα γκριπάκια.
Το πρώτο βραβείο στον μεγάλο διαγωνισμό Kustomfest στην πόλη Yogyakarta της Ινδονησίας ήρθε φυσιολογικότατα, αλλά κάτι μας λέει πως θα το ξανακούσουμε στο μέλλον το όνομα "The 35", όπως και το εργαστήρι που το δημιούργησε.

πηγή: mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση