GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Τρίτη το πρώτο crash-test μεταξύ κυβέρνησης και «κουαρτέτου»

Μέσα στην εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της υπο-δόσης 2 δισ. ευρώ αλλά και το νέο πακέτο μέτρων που θα πρέπει να...

Την Τρίτη το πρώτο crash-test μεταξύ κυβέρνησης και «κουαρτέτου»

Μέσα στην εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση της υπο-δόσης 2 δισ. ευρώ αλλά και το νέο πακέτο μέτρων που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου ώστε να ξεκινήσει την πρώτη αξιολόγηση του νέου μνημονίου.
Ο εκ των υστέρων έλεγχος για το πακέτο των μέτρων που ψηφίστηκαν την Παρασκευή , θα γίνει και από τους εκπροσώπους των δανειστών αλλά και από την ομάδα εργασίας της Ευρωζώνης που θα συνεδριάσει την Τετάρτη και θα εξετάσει τις μέχρι τώρα εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών, ο κ. Νέκλαν Κοστέλο, (ΕΕ) ο κ. Ράσμους Ρίεφερ (ΕΚΤ) , ο κ Νικολό Τζιαμαρόλι (ΕΣΜ) και η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) αναμένεται να βρεθούν την Τρίτη στην Ελλάδα με διπλή αποστολή.
Στο πρώτο της μέρος θα συντονίσει τις δράσεις του με το οικονομικό επιτελείο και θα έχει μια πρώτη απευθείας ενημέρωση από τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται εδώ και περίπου 10 ημέρες για την δημοσιονομική κατάσταση αλλά και την ετοιμότητα των ελληνικών υπουργείων.
Επίσης θα εξετάσουν αν τα μέτρα του τελευταίου πολυνομοσχεδίου έχουν υλοποιηθεί ικανοποιητικά.
Αν δηλαδή τα μέτρα είναι εφαρμόσιμα αν υπάρχει η απαραίτητη δευτερεύουσα νομοθεσία και τελικά μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.
Παράλληλα θα πρέπει να οριστικοποιήσουν και τα μέτρα και τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι και το Νοέμβριο που θα είναι και η πιο κρίσιμη φάση για το νέο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση