GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

EKT: Κίνδυνος στην οικονομία της ευρωζώνης λόγω της Κίνας

Η αβεβαιότητα στις αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα, θα επιβραδύνει την οικονομία στην ευρωζώνη αν και είναι πολύ νωρίς να αξιολογηθεί η σο...

EKT: Κίνδυνος στην οικονομία της ευρωζώνης λόγω της Κίνας
Η αβεβαιότητα στις αναδυόμενες αγορές, όπως η Κίνα, θα επιβραδύνει την οικονομία στην ευρωζώνη αν και είναι πολύ νωρίς να αξιολογηθεί η σοβαρότητα του αντίκτυπου, όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης.
Σε έκθεση για τη συνεδρίαση στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Πέτερ Πράετ προειδοποίησε ότι οι δυσκολίες στις αναδυόμενες αγορές επισκιάζουν τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα.
«Αν και είναι ακόμα πρώιμο να συμπεράνουμε κατά πόσο αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να έχουν διαρκή αντίκτυπο στο ΑΕΠ της ευρωζώνης…, ο πληθωρισμός, και οι καθοδικοί κίνδυνοι έχουν ενταθεί» είπε ο Πράετ, σύμφωνα με τα πρακτικά.
«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αναδυόμενες οικονομίες επισκιάζουν τις παγκόσμιες προοπτικές και μάλλον δεν θα υποχωρήσουν γρήγορα» πρόσθεσε ο επικεφαλής οικονομολόγος, σύμφωνα πάντα με τα πρακτικά της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση