GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκη ΧΑ: Δείξτε μας στο Google maps πού δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Να υποδείξει ακριβώς την περιοχή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσα με τη βοήθεια χάρτη της Google κλήθηκε ο Παύλος Σεϊρλής απο τους συνη...

Δίκη ΧΑ: Δείξτε μας στο Google maps πού δολοφονήθηκε ο Φύσσας

Να υποδείξει ακριβώς την περιοχή που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσα με τη βοήθεια χάρτη της Google κλήθηκε ο Παύλος Σεϊρλής απο τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι συνήγοροι σχολίασαν ότι ο μάρτυρας, στην σημερινή του καταθεση, έκανε λόγο για περιστατικά που δεν είχε αρχικά αναφέρει στους αστυνομικούς για να τον ακούσουν να τους απαντά: " Είμασταν άυπνοι και οι ίδιοι χτυπημένοι , ξέραμε ότι έχει πεθάνει ο φίλος μας... ".

Ο μάρτυρας " έδειξε" τους δρόμους  στους οποίους εγκλωβίστηκαν , όπως είπε , από την ομάδα των ατόμων που τους επιτέθηκε.

"Είδαμε εξοπλισμό , δεν θέλαμε φασαρίες για αυτό φύγαμε", είπε . Όταν ρωτήθηκε απο την υπεράσπιση για ποιο λόγο δεν " έμεινε πίσω για να βοηθήσει το φίλο του απάντησε : " Όταν σε κυνηγούν φοβάσαι , δεν ζυγίζεις τα πράγματα".

Ένταση και αντεγκλήσεις

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο μάρτυρας ανέφερε πως αναγνώρισε τον Γιώργο Ρουπακιά από τις φωτογραφίες του που δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ. <Ο μάρτυρας ουδέποτε αναγνώρισε το Ρουπακιά, ούτε εκείνη την στιγμή ούτε μέσα στο κρατητήριο, τον αναγνώρισε εκ των υστέρων> είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Ρουπακιά.
Τότε  ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα κ. Α. Τζέλης άρχισε να διαμαρτύρεται και  ακούστηκε από τα έδρανα της υπεράσπισης ο συνήγορος Τ. Μιχαλόλιας, δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου να φωνάζει <καραγκιόζη>. Ο κ. Τζέλης αποχώρησε από την αίθουσα και άλλη σύνηγορος της πολιτικής αγωγής πήρε το λόγο και φώναξε προς τους συναδέλφους της στα έδρανα της υπεράσπισης: <Εκτός από φασίστες είστε και άνανδροι, σηκωθείτε και πείτε το>.

Νωρίτερα, σε ερώτηση αν αναγνωρίζει στο πρόσωπο του κατηγορούμενου Καζατζόγλου κάποιον από εκείνους που  επιτέθηκαν το μοιραίο βράδυ ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.
Όταν η υπεράσπιση ρώτησε τον μάρτυρα αν εξακολουθεί να εχει τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό με το 2013 ώστε να ερευνηθεί αν είχε μιλήσει, εκείνο το βράδυ,  με κάποιο πρόσωπο και τι ώρα, υπονοώντας τον Παύλο Φύσσα ,η πρόεδρος παρενέβη: "Ενδέχεται να μην θέλει να σας πει ποιον αριθμό έχει σήμερα ή αν έχει τον ίδιο αριθμό".
Υπεράσπιση: Εμείς δεν το θέλουμε για  να κάνουμε κουτσομπολιό...θα θέλαμε να μάθουμε αν ο συγκεκριμένος αριθμός είχε επικοινωνία με άλλο τηλέφωνο και ποια ώρα.
Πρόεδρος: Να καταθέσετε αίτημα.

Εμπαιγμός

Το θέμα της αύξησης των συνεδριάσεων  της δίκης της Χρυσής Αυγής έθεσε η πρόεδρος του δικαστηρίου , κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας.
Η κ. Λεπενιώτη επεσήμανε ότι πρόκειται για μια δίκη με εκατοντάδες μάρτυρες και πληθώρα  εγγράφων που χρειάζονται χρόνο για να εξεταστούν. Για το λόγο αυτό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεδριάζει το δικαστήριο απογευματινές ώρες ακόμη και Σάββατο προκειμένου να ξεπεραστούν  προβλήματα που προκύπτουν από παράλληλες υποχρεώσεις των παραγόντων της δίκης.
Το ζήτημα της " εντατικοποίησης της διαδικασίας επαναφέρει το θέμα του χώρου διεξαγωγής της δίκης " είπε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης τονίζοντας ότι η δίκη για το "Noor 1" από τον Πειραιά μεταφέρεται στην αίθουσα τελετών του Εφετείου στην οποία ζητούσαν να δικαστεί η υπόθεση της ΧΑ. " Είναι εμπαιγμός προς το δικό σας αίτημα για μεταφορά της δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και προς τους δικηγόρους . Φαίνεται να υπάρχει ένα κέντρο εξουσίας που ανατρέπει ..."  είπε  ο δικηγόρος για να τον διακόψει η πρόεδρος: " Εμείς θα κάνουμε αίτημα για να αυξηθούν οι συνεδριάσεις".

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση