GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταραχή! Ο Νικολόπουλος επιβεβαίωσε το Press-gr. Τι δήλωσε...

Λίγες μόλις ώρες ύστερα από την αποκάλυψη του press-gr ( διαβάστε εδώ ) για τις σαφείς αποστάσεις και τo σχέδιο για ανεξαρτητοποίησή το...

Λίγες μόλις ώρες ύστερα από την αποκάλυψη του press-gr (διαβάστε εδώ) για τις σαφείς αποστάσεις και τo σχέδιο για ανεξαρτητοποίησή του από τους ΑΝΕΛ, δίνοντας προς το παρόν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Νίκος Νικολόπουλος σε τηλεοπτικές δηλώσεις του τα επιβεβαίωσε...

«Λευκή εντολή δε θα δώσουμε» δήλωσε μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1  ερωτηθείς για το αν θα ψηφίσει τα μέτρα που έρχονται και τόνισε ότι η ψήφος του «είναι δεδομένη στην ψήφο εμπιστοσύνης, στα προαπαιτούμενα που έρχονται δεν είναι» και συνέχισε:
«Σήμερα αποφασίζονται τα 48 προαπαιτούμενα και πρέπει όλοι να μελετήσουμε το 1, 2, 22, 25 και 33 . Δε θα ήθελα να στείλω στο απόσπασμα 20.000 δανειολήπτες. Πρέπει να δούμε αν θα ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες με δημόσιο χρήμα και να βγάλουν στο σφυρί τις πρώτες κατοικίες».
Ερωτηθείς αν παίρνει αποστάσεις από την κυβέρνηση, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, προσθέτοντας ότι θέλει να στηρίξει «με κριτική διάθεση και διαφορετική πολιτική κίνηση» και πρόσθεσε «θέλω να στηρίξω την παρούσα κυβέρνηση, αλλά να περιορίσουμε τα όσα έρχονται».
«Λευκή εντολή δε θα δώσουμε. Αν πω ότι είναι δεδομένη, τότε να στείλω και μια εξουσιοδότηση και να μην πηγαίνω» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο αν παίρνει αποφάσεις και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εκτίμησε ότι ο πρόεδρός του στις τελευταίες εκλογές «έχει πει στον Τσίπρα τις κόκκινες γραμμές μας και το δικό μας σύνθημα ήταν ότι κανένα σπίτι δεν θα πάει στα χέρια των τραπεζών».
Σχολιάζοντας τη χθεσινή του απουσία από την ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι «πολλές φορές η απουσία είναι πιο ισχυρή από την παρουσία» και δικαιολόγησε την κίνησή του λέγοντας ότι επρόκειτο για «μια ηχηρή διαμαρτυρία για όσα έγιναν, μια προειδοποίηση για όσα έρχονται». «Το ότι δεν μπήκε ο Νικολόπουλος στην κυβέρνηση, δεν χάνει η Βενετιά βελόνι, ούτε αν δεν μπει στην ΝΔ» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Δεν απάντησε ωστόσο στο αν του είχε προταθεί θέση στην αντιπροεδρία της Βουλής κι έσπευσε να διευκρινίσει ότι «από το δυστύχημα του Βόλου, με τους οπλίτες, η πολιτεία ξέχασε τις δεσμεύσεις της», καθώς όπως ανέφερε και στη σχετική επιστολή που απέστειλε στο Κοινοβούλιο, την Κυριακή παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο της τραγωδίας στο Βόλο, όπου πριν από ένα χρόνο τρεις οπλίτες έχασαν τις ζωές τους. Όταν του επισημάνθηκε ότι Υπουργός Άμυνας είναι ο πρόεδρός του κόμματός του, τόνισε ότι «τότε ήταν Υπουργός ο Δημήτρης Αβραμόπουλος».
Σχετικά με τις σχέσεις του με τους ΑΝΕΛ, απάντησε ότι «είναι σχέσεις ισοτιμίας» κάνοντας έστι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για ανεξαρτητοποίησή του ως αρχηγός άλλου κόμματος...

Κληθείς να σχολιάσει φερόμενη δήλωσή του ότι εξετάζει την πιθανότητα επιστροφής του στην Νέα Δημοκρατία, την διέψευσε, συμπληρώνοντας όμως για  αν θα επιστρέψει στην ΝΔ ότι «ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεις τίποτα».
Ερωτηθείς ποιον πρόεδρο θα προτιμούσε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι «θα ήταν άκομψο» να απαντήσει, καθώς «δεν του επιτρέπεται να κάνει παρέμβαση προτίμησης» και έσπευσε να πει ότι ακούει πως «είναι μακράν μπροστά ο Απόστολος Τζιτζικώστας κι αυτό είναι ένα μήνυμα από τον κόσμο».
Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Νικολόπουλου, σημείωσε ότι «δεν είναι ανοιχτό το μαγαζί να μπαινοβγαίνει όποιος θέλει», ενώ εξέφρασε ανέφερε ότι σε περιπτώσεις άλλων αποχωρησάντων από το κόμμα, υπήρξαν συνάδελφοί του που τόνισαν «αν αυτός γυρίσει, θα φύγω εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση