ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Πιο αισιόδοξος στη Βουλή ο Τσακαλώτος, μετά την ανακοίνωση των stress tests

Share it:
Πιο αισιόδοξος στη Βουλή ο Τσακαλώτος, μετά την ανακοίνωση των stress tests

Πιο αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή- στην συζήτηση πριν την ψηφορία το βράδυ του ν/σ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – ο Ευκλείδης. Τσακαλώτος, μετά την θετική ανακοίνωση των stress tests. 

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα αποτελεσμάτων των stress tests των ελληνικών τραπεζών "είναι πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζαμε και απομακρύνουν τον κίνδυνο κουρέματος των ελληνικών καταθέσεων".

 Ένας επιπλέον πολύ καλός λόγος για την αισιοδοξία του, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, είναι ότι δήλωσε συμμετοχή το ΕBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) και αυτό είναι ένα σήμα στην αγορά.

«Δείχνει ότι οι επενδυτές έχουν μακροπρόθεσμη στόχευση για συμμετοχή τους στην ελληνική οικονομία. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων ενώ απομακρύνει τον κίνδυνο κουρέματος», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλος του έτους θα ολοκληρωθούν ανακεφαλαιοποίηση και "κόκκινα" δάνεια : "Επί της ουσίας έχουμε δύο παράλληλες δραστηριότητες, και μέχρι τέλος τους έτους θα λυθούν ταυτόχρονα και τα δύο αυτά τα προβλήματα. Αυτή είναι η διαφορά μας, ότι δεν λέμε παραμύθια" σημείωσε. 

Διαβάστε σχετικά: Στα 107 δισ. ευρώ τα "κόκκινα" δάνεια 

«Μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήθελε να υπάρχει δυνατότητα, και να μπορούμε να επηρεάσουμε τις τράπεζες για να εξυπηρετούν την πραγματική οικονομία, να μην επενδύουν σε επικίνδυνα παράγωγα. Παρόλο που εμείς κάναμε παραχωρήσεις σε σχέση με αυτά που θέλαμε, υπάρχει διαφάνεια τώρα, και θα μπορούμε να επηρεάσουμε τις τράπεζες και να τις περιορίσουμε για να μην επενδύουν σε επικίνδυνα εργαλεία».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα καταθέσει μέχρι τον Μάρτιο του 2016 ένα νέο πιο αναπτυξιακό σχέδιο, και είναι προφανές ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν μέχρι τότε. Θα το κάνουμε με οργάνωση, σύνεση και ριζοσπαστική διάθεση», κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας.

 

Share it:
Reactions:

Οικονoμικά νέα

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση