GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφοδοι της αστυνομίας στη Volkswagen στη Γερμανία

H Εισαγγελία του Μπραουνσβάιγκ διέταξε την διεξαγωγή ερευνών στα κεντρικά της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ και σε άλλες πόλεις. Κατασχέθηκαν ...

Έφοδοι της αστυνομίας στη Volkswagen στη Γερμανία

H Εισαγγελία του Μπραουνσβάιγκ διέταξε την διεξαγωγή ερευνών στα κεντρικά της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ και σε άλλες πόλεις. Κατασχέθηκαν έγγραφα και κομπιούτερ, αναφέρει η Deutsche Welle.

H Εισαγγελία του Μπραουνσβάιγκ διέταξε την διεξαγωγή ερευνών στα κεντρικά της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ με αφορμή το πρόσφατο σκάνδαλο για την παραποίηση των τιμών ρύπων και των καυσαερίων. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία για το ποιοι συνεργάτες συμμετείχαν στην παραποίηση του λογισμικού και πως ακριβώς υλοποιήθηκε το σχέδιο.

Η Εισαγγελία διέταξε προς το παρόν την διεξαγωγή ερευνών κατ’ αγνώστων. Στο Βόλφσμπουργκ κατασχέθηκαν έγγραφα και κομπιούτερ ενώ σε άλλες πόλεις ερευνήθηκαν τα σπίτια συνεργατών. «Υπάρχουν υποψίες για περισσότερα άτομα» δήλωσε μια εκπρόσωπος της Εισαγγελίας. Ωστόσο ο πρώην επικεφαλής του ομίλου Μάρτιν Βίντερκορν δεν συγκαταλέγεται στους υπόπτους.

Παραποίηση στοιχείων και στην Ευρώπη

Στις εφόδους συμμετείχαν συνολικά 50 υπάλληλοι και τρεις Eισαγγελίες. Η Volkswagen δήλωσε πως παρέδωσε στις αρχές μια ευρεία συλλογή εγγράφων. «Θα στηρίξουμε τις έρευνες της Εισαγγελίας στην προσπάθειά της να διαλευκάνει την υπόθεση και να εντοπίσει τους υπευθύνους» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η VW έχει καταθέσει και η ίδια μηνύσεις καθώς και μια σειρά πολιτών.

Όπως έγινε γνωστό η Volkswagen προχώρησε στην τοποθέτηση του παράνομου λογισμικού που παραποιούσε τις τιμές των ρύπων και των καυσίμων και στην Ευρώπη. Την είδηση αποκάλυψαν το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD και η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. H SZ έγραψε πως «τώρα γνωρίζουμε πως το λογισμικό ήταν σε θέση να αναγνωρίζει τα τεστ όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη». Μετά από ερώτηση του Reuters, η VW παραδέχθηκε ότι το λογισμικό που είχε εγκατασταθεί σε αυτοκίνητα ντίζελ θεωρητικά θα μπορούσε να μειώσει τις αναγραφόμενες τιμές ρύπων. Εάν και πως κάτι τέτοιο συνέβη είναι υπό εξέταση, δήλωσε εκπρόσωπος της VW.

Μέχρι τώρα η VW είχε παραδεχθεί ότι υπήρξε παραποίηση των στοιχείων στις ΗΠΑ, όπου και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο από τις Αμερικανικές Αρχές Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΕPA).

Από πότε γνώριζε ο Μίχαελ Χορν;

Έρευνες κατά της VW διενεργούνται σε όλο τον κόσμο. Στη Γερμανία έχουν κατατεθεί ήδη οι πρώτες αγωγές αποζημίωσης από εμπόρους αυτοκινήτων. Κυρίως στις ΗΠΑ απειλείται η εταιρεία με ιδιαίτερα υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

Ο Μίχαελ Χορν, επικεφαλής της VW στις ΗΠΑ μιλώντας σήμερα στο αμερικανικό Κογκρέσο εξήγησε πως δεν γνώριζε πως υπήρχε ένα προβληματικό λογισμικό και πως έλαβε γνώση των παραποιήσεων μόλις πριν από μερικές εβδομάδες. Λίγο πριν σε γραπτή ανακοίνωση που είχε δημοσιοποιηθεί, γινόταν λόγος ότι ο Χορν γνώριζε ήδη από την άνοιξη του 2014 ότι υπήρχαν πιθανές παρατυπίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση