GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

WSJ: Η Ελλάδα ενέκρινε τον πρώτο λογαριασμό λιτότητας

Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή το πρώτο νομοσχέδιο που περιέχει σκληρά μέτρα λιτότητας που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του...

WSJ: Η Ελλάδα ενέκρινε τον πρώτο λογαριασμό λιτότητας
Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή το πρώτο νομοσχέδιο που περιέχει σκληρά μέτρα λιτότητας που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος διάσωσης της αναφέρει η Wall Street Journal.
Ειδικότερα στο άρθρο αναφέρεται πως μετά από μια εβδομάδα συζητήσεων, το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει αυστηρότερους κανόνες για τις συντάξεις, αυξήσεις φόρων και σκληρή πρόστιμα για φοροδιαφυγή, υπερψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Μετά την έγκριση των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική βουλή άνοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.
Ο νόμος περιλαμβάνει μια σταδιακή αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης και αυστηρότερες ποινές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Περιλαμβάνει επίσης ένα αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για φοροδιαφυγή, αλλαγές στο νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών και προβλέπει τη διευκόλυνση της απελευθέρωσης της αγοράς του φυσικού αερίου.
Ένα δεύτερο, ακόμη πιο δύσκολο, πακέτο μέτρων αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί από την ελληνική βουλή έως τα μέσα Νοεμβρίου ώστε να «ξεκλειδώσει» η επόμενη δόση του 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την WSJ το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων θα περιλαμβάνει πιο επώδυνα μέτρα συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της φορολογίας για τους αγρότες, περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις αλλά και τις ρυθμίσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση