GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

10 μήνες φυλάκιση για την γιαγιά των ναζί

Σε 10 μήνες φυλάκιση από δικαστήριο του Αμβούργο καταδικάστηκε μια 87χρονη Γερμανίδα που ισχυρίστηκε ότι η γενοκτονία των Εβραίων από τους ...

10 μήνες φυλάκιση για την γιαγιά των ναζί

Σε 10 μήνες φυλάκιση από δικαστήριο του Αμβούργο καταδικάστηκε μια 87χρονη Γερμανίδα που ισχυρίστηκε ότι η γενοκτονία των Εβραίων από τους ναζί είναι «το μεγαλύτερο ψέμα της Ιστορίας».
Σύμφωνα με την ίδια και δηλώσεις της στα γερμανικά μέσα, το Άουσβιτς δεν ήταν στρατόπεδο εξόντωσης των Εβραίων, αλλά απλώς ένα στρατόπεδο εργασίας, ενώ υποστηρίζει ότι ποτέ δεν συνέβη η γενοκτονία εκατομμυρίων Εβραίων από τους ναζί.
Με την κατηγορία της «υποκίνηση σε μίσος» η υπερήλικη καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση. Ενώπιον του δικαστηρίου η "γιαγιά των ναζί", όπως τη χαρακτηρίζουν τα μέσα, επανέλαβε τους ισχυρισμούς της και ήθελε να «αποδείξει» μαζί με άλλους αρνητές του Ολοκαυτώματος ότι στο Άουσβιτς δεν σκοτώθηκε κανείς κρατούμενος στους θαλάμους αερίων. Ενώ επικαλέστηκε το γεγονός πώς όλα όσα ακούγονται για το Άουσβιτς είναι αποτέλεσμα αναπαραγόμενων φημών και όχι εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας.
Παράλληλα χαρακτήρισε τη γερμανική νομοθεσία που ποινικοποιεί την υποκίνηση σε μίσος και την άρνηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, «νόμο με στόχο τη διαιώνιση ενός ψέματος».
Η Χάβερμπεκ, η οποία υπερασπίστηκε η ίδια τον εαυτό της, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου και ότι θα ασκήσει έφεση. Τα λεγόμενά της μάλιστα εξαγρίωσαν τον δικαστή ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά « Θεωρώ ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι μια γυναίκα που εξακολουθεί να είναι τόσο εύγλωττη σε μια τέτοια προχωρημένη ηλικία , συνεχίζει με αυτή της την ενέργειά μια εξωφρενική ανοησία» .
Να σημειωθεί πως η 87χρονη έχει καταδικαστεί και άλλες φορές από τη δικαιοσύνη για ανάλογες δηλώσεις, όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης. Το 2009 καταδικάστηκε σε πρόστιμο 2.700 ευρώ επειδή απείλησε την τότε πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας με «ένα νέο πογκρόμ», όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild.
Στον ιστότοπό της η Χάβερμπεκ παρουσιάζεται ως μια «υπέρμαχος της επανεξέτασης της Ιστορίας» και αυτοχαρακτηρίζεται «ατρόμητη μαχήτρια της αλήθειας».Ήταν σύζυγος του Βέρνερ Γκέοργκ Χάβερμπεκ, ενός μαχητικού ακροδεξιού που πέθανε το 1999, με τον οποίο ίδρυσε το 1963 στο Βλότο της κεντρικής Γερμανίας το Collegium Humanum, που εμφανιζόταν ως κέντρο εκπαίδευσης, όμως στην πραγματικότητα επρόκειτο για προπύργιο των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Τέθηκε εκτός νόμου το 2008.


Πηγή: bild.de


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση