GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο μακελειό στη Σομαλία: 12 νεκροί από επίθεση των Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, ...

Νέο μακελειό στη Σομαλία: 12 νεκροί από επίθεση των Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ. 

Οι εξτρεμιστές μαχητέ ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην είσοδο του ξενοδοχείου για να ανοίξουν ένα πέρασμα και να μπορέσουν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

"Έχουμε πληροφορίες για 12 νεκρούς", δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Αμπντουλραχίντ Ντάχιρ. "Οι επιτιθέμενοι ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά για να ανοίξουν ένα πέρασμα και μπήκαν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου", διευκρίνισε.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν επίσης ότι είδαν πολλά πτώματα μετά την έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου. "Σημειώθηκε μια τεράστια έκρηξη και αυτοί που βρισκόντουσαν κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου σκοτώθηκαν", δήλωσε ο Μοχάμεντ Ισμαέλ, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Σε ανακοίνωση της οργάνωσης, εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι μαχητές της οργάνωσης εξακολουθούν να μάχονται μέσα στο ξενοδοχείο Sahafi, στο οποίο διαμένουν συνήθως δημόσιοι λειτουργοί και επιχειρηματίες, "αποστάτες και χριστιανοί κατακτητές".

Ωστόσο η στρατιωτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom), η οποία πολεμάει τους Σεμπάμπ στο πλευρό της σομαλικής κυβέρνησης, διέψευσε την πληροφορία αυτή, βεβαιώνοντας ότι έχει τον πλήρη έλεγχο του ξενοδοχείου.

Οι Σεμπάμπ ζητούν την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης του Μογκαντίσου και έχουν και στο παρελθόν πραγματοποιήσει πολύνεκρες επιθέσεις σε ξενοδοχεία της σομαλικής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση