GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έπιασαν αγιογδύτες που έκλεψαν από μοναστήρι 13.000 ευρώ

Με λεία αξίας 13.000 ευρώ έφυγαν τρεις ιερόσυλοι που διέρρηξαν μοναστήρι στην περιοχή Λιβάδι Πιερίας. Οι τρεις άνδρες, δύο Έλληνες κι ...

Έπιασαν αγιογδύτες που έκλεψαν από μοναστήρι 13.000 ευρώ
Με λεία αξίας 13.000 ευρώ έφυγαν τρεις ιερόσυλοι που διέρρηξαν μοναστήρι στην περιοχή Λιβάδι Πιερίας. Οι τρεις άνδρες, δύο Έλληνες κι ένας Αλβανός, συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι ότι διέρρηξαν τη μονή και έκλεψαν ιερά σκεύη.
Η διάρρηξη φαίνεται ότι έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία (Μετόχι της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους). Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, οι δράστες έκοψαν πρώτα την περίφραξη της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του Ιερού Ναού, απ' όπου αφαίρεσαν από το παγκάρι 50 ευρώ, καθώς επίσης διάφορα ασημένια σκεύη και άλλα αντικείμενα.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης ερευνώντας την υπόθεση ταυτοποίησαν τους δράστες κι αφού εκδόθηκαν εις βάρος τους εντάλματα από τις Ανακριτικές Αρχές Κατερίνης συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας.
Πρόκειται για έναν 34χρονο Αλβανό και δύο 36χρονους Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων γεωργιανής καταγωγής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλοι τους είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα.
Σε έρευνα που έγιναν σε αποθήκη, ιδιοκτησίας του ενός 36χρονου, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και επιστράφηκαν στην Μονή, ενώ, εντοπίστηκε και το όχημα, που εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και μέρος ιερών αμφίων που προηγουμένως αφαιρέθηκαν.
Οι Αστυνομικές Αρχές εξετάζουν τη συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση