GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εσπασε φράγμα στη Βραζιλία – Τουλάχιστον 17 νεκροί και 45 αγνοούμενοι

Περισσσότεροι από 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω απο 45 αγνοούνται – χωρίς μεγάλες ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί – όταν έσπασε φράγμα κο...

Εσπασε φράγμα στη Βραζιλία – Τουλάχιστον 17 νεκροί και 45 αγνοούμενοι

Περισσσότεροι από 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω απο 45 αγνοούνται – χωρίς μεγάλες ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί – όταν έσπασε φράγμα κοντά σε κατοικημένη περιοχή, 300 χλμ από το Ριο ντε Τζανέιρο.

Το φράγμα βρισκόταν κοντά σε ορυχείο μιας αγροτικής περιοχής και τα νερά σκέπασαν σχεδόν ολοκληρωτικά το χωριό Bento Rodrigues, με 620 κατοίκους.

"Μια χιονοστιβάδα υγρών αποβλήτων κατέστρεψε σπίτια, ένα σχολείο, μια εκκλησία, ένα ιατρικό κέντρο, και παρέσυρε δεκάδες οχήματα. Πολλές οικογένειες έχουν μείνει άστεγες και περιμένουν νέα για τους αγαπημένους τους που αγνοούνται. Το έργο έκτακτης ανάγκης παρεμποδίζεται από το γεγονός ότι οι πλημμυρισμένες περιοχές είναι προσβάσιμες μόνο μέσω ελικόπτερα. Αυτή είναι μία από τις πιο θλιβερές σκηνές που έχω ζήσει ποτέ" δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της περιφέρειας Minas Gerais, Τζουλιάνο Ντουάρτε. 

Τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας αναφέρουν ότι οι διασώστες κάνουν τεράστιες προσπάθειες να βρουν τους αγνοούμενους κάτω από τόνους λάσπης και οι εικόνες που ανεβάζουν χρήστες στα social media είναι εικόνες απόλυτης καταστροφής. 

Δείτε την στιγμή που το φράγμα σπάει και οι εργάτες του ορυχείου προσπαθούν πανικόβλητοι να φύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση