GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τιμή ρεκόρ: Κινέζος αγόρασε Μοντιλιάνι για 170 εκ. δολάρια!

Το δεύτερο πιο ακριβό έργο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία έγινε ένας πίνακας του Ιταλού ζωγράφου Μοντιλιάνι, ο οποίος έπιασε σε δημ...

Τιμή ρεκόρ: Κινέζος αγόρασε Μοντιλιάνι για 170 εκ. δολάρια!
Το δεύτερο πιο ακριβό έργο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία έγινε ένας πίνακας του Ιταλού ζωγράφου Μοντιλιάνι, ο οποίος έπιασε σε δημοπρασία την τιμή ρεκόρ των 170.4 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον τίτλο του πιο ακριβού έργου τέχνης στην ιστορία κατέκτησε διάσημος πίνακας του Πάμπλο Πικάσο που πουλήθηκε των Μάιο έναντι 179,4 εκατομμυρίων δολαρίων, πάλι σε δημοπρασία του ίδιου οίκου.
Ο πίνακας του 1917 "Ξαπλωμένο γυμνό" (Nu couché), πωλήθηκε στη Νέα Υόρκη σε δημοπρασία του οίκο Christie's, για 170 εκατομμύρια δολάρια. Ο πλειοδότης παραμένει ανώνυμος, ο οίκος όμως ανέφερε ότι πρόκειται για Κινέζο συλλέκτη.
Ο πίνακας δεν είχε βγει στην αγορά εδώ και 100 χρόνια. Φιλοτεχνήθηκε κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και "όλοι οι κριτικοί τέχνης συμφωνούν πως είναι το σπουδαιότερο έργο του καλλιτέχνη", σχολίασε ο εκπρόσωπος του Christie's, Γιούσι Πιιλκάνεν.

Ο Μοντιλιάνι θεωρείται ένας από τους προβληματικότερους ζωγράφους στην αγορά τέχνης καθώς αποτελεί έναν από τους πιο προσιτούς ζωγράφους για πλαστογράφηση.Για τον λόγο αυτό κυκλοφορούν τουλάχιστον πέντε αναλυτικοί κατάλογοι παρουσίασης των γνωστών γνήσιων έργων του, τα οποία είναι από τα πιο ακριβά έργα στον χώρο της αγοράς τέχνης.
 Τον Νοέμβριο του 2010 ένα από τα γυμνά του, η La Belle Romaine, μέρος σειράς γυμνών του 1917, πουλήθηκε έναντι 68,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Ιούνιο του ίδιου έτους μια γυναικεία προτομή του έφτασε το ύψος των 43,185 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία του Οίκου Christie's.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση