GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευρωπαϊκή επιχείρηση με 17 συλλήψεις μελών τζιχαντιστικού δικτύου

Σε συντονισμένες και συντομευμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε διάφορες χώρες της ΕΕ, οι αρχές συνέλαβαν 17 ανθρώπους, ύποπτους για ...

Ευρωπαϊκή επιχείρηση με 17 συλλήψεις μελών τζιχαντιστικού δικτύου

Σε συντονισμένες και συντομευμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε διάφορες χώρες της ΕΕ, οι αρχές συνέλαβαν 17 ανθρώπους, ύποπτους για διασυνδέσεις με δίκτυο τζιχαντιστών. 

Έξι ύποπτοι συνελήφθησαν στην Ιταλία, τέσσερις στη Βρετανία και τρεις στη Νορβηγία. Η αστυνομία πιστεύει ότι μερικοί από αυτούς ενδέχεται να έχουν ταξιδέψει στη Συρία ή το Ιράκ και σε όλους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετχοή τρομοκρατική οργάνωση.

Το δίκτυο φέρεται να σχεδίαζε την απελευθέρωση του ηγέτη του, μουλά Krekar, που είναι ήδη στη φυλακή στη Νορβηγία (κεντρική φωτό). Ο ισλαμιστής ιμάμης και δύο άλλοι συνελήφθησαν στη Νορβηγία, στο πλαίσιο της επιχείρησης, με την υποψία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νορβηγία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες , σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.

Ο Krekar – Ιρακινός κουρδικής καταγωγής- είναι ο ιδρυτής της ριζοσπαστικής ισλαμικής οργάνωσης , Ανσάρ αλ - Ισλάμ και έχει εκτίσει πολλές ποινές φυλάκισης κατά τα τελευταία χρόνια , μεταξύ άλλων και επειδή χαιρέτησε τις δολοφονίες 11 ανθρώπων του προσωπικού του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, το 2012 .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση