GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέχρι και 17 χρόνια παραπάνω πρέπει να δουλέψουν μητέρες με ανήλικα!

Ίσως οι μεγαλύτερες χαμένες από το νέο ασφαλιστικό θα είναι οι μητέρες με ανήλικα παιδιά αφού σύμφωνα με τις αλλαγές που έρχονται από ...

Μέχρι και 17 χρόνια παραπάνω πρέπει να δουλέψουν μητέρες με ανήλικα!
Ίσως οι μεγαλύτερες χαμένες από το νέο ασφαλιστικό θα είναι οι μητέρες με ανήλικα παιδιά αφού σύμφωνα με τις αλλαγές που έρχονται από τις δεσμεύσεις του νέου Μνημονίου, 150.000 γυναίκες με παιδιά κάτω των 18 καλούνται να δουλέψουν από 1 μέχρι και 17 χρόνια παραπάνω για να θεμελιώσουν δικαίωμα για σύνταξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, οι ασφαλισμένες είχαν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και είχαν ανήλικο παιδί μέχρι το τέλος του 2012, ωστόσο δεν πληρούσαν το κριτήριο της ηλικίας.
Έτσι οι γυναίκες αυτές θα εντάσσονται πλέον στα κριτήρια που ισχύουν τη χρονιά που θα πιάσουν το «παλαιό» όριο ηλικίας.

Αναλυτικά όλες οι περιπτώσεις μητέρων με ανήλικα που επηρεάζονται από τις αλλαγές: 

1) Μητέρες στο ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών που είχαν συμπληρώσει τις 5500 μέρες ασφάλισης το 2010 και είχαν παράλληλα ανήλικο τέκνο.
2) Μητέρες στο ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών που είχαν συμπληρώσει τις 5500 μέρες ασφάλισης το 2011 και είχαν παράλληλα ανήλικο τέκνο.
3) Μητέρες στο ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών που είχαν συμπληρώσει τις 5500 μέρες ασφάλισης το 2012 και είχαν παράλληλα ανήλικο τέκνο.
4) Μητέρες στο ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών που είχαν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης το 2010 και είχαν παράλληλα ανήλικο τέκνο.
5) Μητέρες στο ΙΚΑ και Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών που είχαν συμπληρώσει 25 έτη ασφάλισης το 2011 και είχαν παράλληλα ανήλικο τέκνο.
Αντιθέτως καμία αλλαγή, όπως γράφει η εφημερίδα, δεν υπάρχει στα όρια για 20.000 ασφαλισμένες, που είχαν συμπληρώσει και την ηλικία για πλήρη σύνταξη μέχρι τις 18 Αυγούστου.
Στόχος είναι μέχρι το 2022 να έχουν κλείσει οι πόρτες εξόδου πριν από τα 67, ενώ εναλλακτικά πλήρης σύνταξη θα δίνεται και στα 62, με 40 όμως έτη δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση