GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βέλγιο – 5 συλλήψεις που συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι

Οι βελγικές αρχές συνέλαβαν πέντε πρόσωπα στη διάρκεια ερευνών σε κατοικίες στις Βρυξέλλες σε σχέση με τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι...

Βέλγιο – 5 συλλήψεις που συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι
Οι βελγικές αρχές συνέλαβαν πέντε πρόσωπα στη διάρκεια ερευνών σε κατοικίες στις Βρυξέλλες σε σχέση με τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα τοπική αξιωματούχος, αν και οι εισαγγελείς δεν επιβεβαίωσαν τον αριθμό.
"Έγιναν πέντε συλλήψεις που συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι", δήλωσε η Φρανσουάζ Σεπμάν, δήμαρχος της κοινότητας Μόλενμπεκ των Βρυξελλών όπου η αστυνομία πραγματοποίησε χθες, Σάββατο, σειρά επιδρομών.
Εισαγγελείς και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των συλλήψεων. Αργά χθες το βράδυ είχαν πει πως τουλάχιστον τρία πρόσωπα έχουν τεθεί υπό κράτηση.
Γάλλοι και βέλγοι εισαγγελείς δήλωσαν πως ένα αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στο Παρίσι κοντά στην αίθουσα συναυλιών όπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η πιο πολύνεκρη από τις επιθέσεις, είχε μισθωθεί στο Βέλγιο.
Το Μόλενμπεκ είναι μια λαϊκή συνοικία όπου ζουν πολλοί μετανάστες. Εδώ και 20 χρόνια, εκεί είχαν διαμείνει οι δράστες πολλών τζιχαντιστικών επιθέσεων, από τον δολοφόνο του διοικητή Μασούντ το 2001 στο Αφγανιστάν έως τον δράστη του φονικού στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών, τον Μέχντι Νεμούς, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους τον Μάιο του 2014.
Ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι με τον Γάλλο ομόλογό του Μπερνάρ Καζνέβ για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας και επιτήρησης των γαλλο-βελγικών συνόρων που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.
Οι συλλήψεις στο Μόλενμπεκ "συνδέονται με ένα αυτοκίνητο Polo γκρίζου χρώματος που μισθώθηκε στο Βέλγιο και βρισκόταν μπροστά από την αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν", δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Γκινς στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.
"Αυτός που μίσθωσε το όχημα ήταν Βέλγος. Τον γνωρίζαμε μέσω του αδελφού του", πρόσθεσε ο υπουργός διευκρινίζοντας πως αυτός ο τελευταίος έχει φάκελο.
Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν δήλωσε πως ένα από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις φέρει βελγικές πινακίδες και είχε μισθωθεί από έναν Γάλλο που κατοικεί στο Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση