GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για τον θάνατο 6χρονου αγοριού

Δύο Αμερικανοί αστυνομικοί συνελήφθησαν την Παρασκευή, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας που συνδέεται με το...

ΗΠΑ: Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για τον θάνατο 6χρονου αγοριού

Δύο Αμερικανοί αστυνομικοί συνελήφθησαν την Παρασκευή, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας που συνδέεται με τον θάνατο από σφαίρες ενός εξάχρονου αγοριού στη Λουιζιάνα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι αστυνομικοί Νόρις Γκρίνχαουζ, 23 ετών, και Ντέρικ Στάφορντ, 32, συνελήφθησαν χθες έπειτα από το συμβάν στο Μάρκσβιλ στις 3 Νοεμβρίου, κατά το οποίο άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου σκοτώνοντας τον 6χρονο Τζέρεμι Μάρντις και τραυματίζοντας τον πατέρα του Κρις Φιου, ο οποίος οδηγούσε.

Το αγόρι φέρεται να χτυπήθηκε από πέντε σφαίρες στο κεφάλι και στο στέρνο.

Δύο ακόμη αστυνομικοί, οι οποίοι εμπλέκονται στο περιστατικό, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μάικ Έντμονσον της Λουιζιάνα δήλωσε ότι το αγόρι σκοτώθηκε ενώ ήταν ακόμη δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας στη θέση του συνοδηγού. "Δεν του άξιζε να πεθάνει με αυτό τον τρόπο", είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου αργά χθες το βράδυ σχολιάζοντας ότι "σπιλώθηκε" το αστυνομικό σήμα, ενώ επικαλούμενος το οπτικό υλικό που έχει καταγράψει η κάμερα την οποία έφεραν πάνω τους οι αστυνομικοί έκανε λόγο για "το φρικτότερο πράγμα που έχω δει ποτέ". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται "για περίπλοκη υπόθεση".

Οι ερευνητές δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό WBRZ TV ότι οι τέσσερις αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό του οχήματος να σταματήσει για έλεγχο. Στη συνέχεια εκείνος, κατά τα λεγόμενά τους, επιχείρησε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε ένα αδιέξοδο προς το μέρος των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο Φιου και να χάσει τη ζωή του ο γιος του.

Ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε επικαλούμενος την αστυνομία της Λουιζιάνα ότι μέσα στο όχημα δεν βρέθηκαν όπλα.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο Μάρντις είναι το μικρότερο σε ηλικία θύμα αστυνομικής βίας αυτό τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση