GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινέζος μεγιστάνας αγόρασε σπάνιο μπλε διαμάντι για την 7χρονη κόρη του

Ένας πολυεκατομυριούχος από το Χονγκ Κονγκ πλειοδότησε χθες στην δημοπρασία του Sotheby's και απέκτησε το πολύτιμο μπλε διαμάντι ...

Κινέζος μεγιστάνας αγόρασε σπάνιο μπλε διαμάντι για την 7χρονη κόρη του
Ένας πολυεκατομυριούχος από το Χονγκ Κονγκ πλειοδότησε χθες στην δημοπρασία του Sotheby's και απέκτησε το πολύτιμο μπλε διαμάντι "Blue Moon Diamond", το οποίο χάρισε στην μόλις 7 ετών κόρη του.
Ο κινέζος μεγιστάνας Τζόζεφ Λάου έδωσε για το σπάνιο διαμάντι 48.4 εκατομμύρια δολάρια και μόλις το απέκτησε, του έδωσε το όνομα της κόρης του: "Blue Moon οf Josephine". Επίσης, έκανε νέο ρεκόρ στις δημοπρασίες διαμαντιών και πολ΄λυτιμων λίθων γενικότερα.
Βάρους 12,03 καρατίων, σε "σχήμα μαξιλαριού", το διαμάντι φέρει την πιστοποίηση "Fancy vivid blue" από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεμολογίας και διαθέτει το πιο σπάνιο και πιο ελκυστικό χρώμα για μπλε διαμάντι (κεντρική φωτό).
Όμως, όπως αποκαλύφθηκε, ο ίδιος ήταν ο μυστικός πλειοδότης που απέκτησε το 16.8 καρατίων ροζ διαμάντι "In the Pink" στην δημοπρασία του οίκου Christie's, την Τρίτη το βράδυ, για 26,6 εκατομμύρια ευρώ. Αμέσως το μετονόμασε σε "Sweet Josephine".

Το 2009, ο μεγιστάνας μπαμπάς αγόρασε ένα άλλο μπλε διαμάντι για την ενός έτους τότε κόρη του - το 7,03 καρατίων " Αστέρι της Josephine ", σπάζοντας το τότε ρεκόρ και πληρώνοντας 9,5εκ .δολλάρια.
Για την ιστορία, ο Τζόζεφ Λάου – που ασχολειταi με το real estate - είχε καταδικαστεί για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες το 2014. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών από δικαστήριο του Μακάο, αλλά απέφυγε τη φυλακή διαφεύγοντας από την χώρα καθώς δεν υπάρχει καμία συνθήκη έκδοσης μεταξύ του Μακάο και το Χονγκ Κονγκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση