GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Aυστραλοπίθηκος Λούσι: Google doodle τιμάει την 41η επέτειο

Ο αυστραλοπίθηκος Λούσι είναι το τιμώμενο... πρόσωπο στo σημερινό doodle της Google. Ο  αυστραλοπίθηκος Λούσι είναι  μια νεαρή 18 ...

Aυστραλοπίθηκος Λούσι: Google doodle τιμάει την 41η επέτειο
Ο αυστραλοπίθηκος Λούσι είναι το τιμώμενο... πρόσωπο στo σημερινό doodle της Google.
Ο αυστραλοπίθηκος Λούσι είναι μια νεαρή 18 ετών με την κωδική ονομασία AL- 288-1.
Πρόκειται για τον πρώτο σκελετό του Αυστραλοπίθηκου αφαρίου (Australopithecus afarensis) που εντοπίστηκε το 1974 στην έρημο Αφάρ της Αιθιοπίας. Ο άνθρωπος που την ανακάλυψε ονομάζεται Ντόναλντ Γιόχανσον (Donald Johanson).

Η ηλικία του σκελετού προσδιορίστηκε από 2,8 έως 3,8 εκατομμύρια χρόνια ενώ περπατούσε όρθια. Είχε ύψος 1 μέτρο, βάρος 22-30 κιλά με κοντά πόδια και το αρσενικό ήταν βαρύτερο και πιο ψηλό. Το κεφάλι της έμοιαζε με του ανθρώπου.
Ο αυστραλοπίθηκος Λούσι και οι Beatles
H Λούσι έλαβε το όνομά της από το τραγούδι των Beatles «Lucy in the sky with diamonds», το οποίο συνόδευε τους επιστήμονες κατά την διάρκεια του τελευταίου σταδίου της ανασκαφής.
Ο πιθηκάνθρωπος αυτός διαφέρει από τους ομολόγους του της Ανατολικής Αφρικής (Australopithecus africanus) και της Νότιας Αφρικής (Australopithecus robustus), γιατί είναι παλαιότερός τους, εμφανίζει πιο πρωτόγονα «πιθηκικά» χαρακτηριστικά (μικρή κρανιακή χωρητικότητα σαν του χιμπατζή, ισχυρή οδόντωση και προτεταμένο ρύγχος). Δεν άφησε πολιτιστικά ίχνη (εργαλεία κλπ), είχε όμως τέλεια όρθια στάση και δίποδη βάδιση, όπως αποδεικνύουν τα σκελετικά στοιχεία του όσο και τα απολιθωμένα πατήματά του.
Ο σκελετός της Λούσι φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο της Αιθιοπίας στην Αντίς Αμπέμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση