GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο μυστήριος πρόσφυγας της Λέρου: Στο φως τα στοιχεία του Ahmad Almohammad

Τα ίχνη του Ahmad Almohammad από τη στιγμή που πέρασε στην Ελλάδα από την Τουρκία μέχρι και τον εντοπισμό του στην Κροατία, έδωσε στη δ...

Ο μυστήριος πρόσφυγας της Λέρου: Στο φως τα στοιχεία του Ahmad Almohammad

Τα ίχνη του Ahmad Almohammad από τη στιγμή που πέρασε στην Ελλάδα από την Τουρκία μέχρι και τον εντοπισμό του στην Κροατία, έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική πλευρά τονίζοντας πως έκανε ότι προβλέπεται από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μυστήριο αποτελεί μέχρι αυτή την ώρα πως βρέθηκε στο μακελειό των τζιχαντιστών στο Παρίσι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας είπε πως το ένα και μοναδικό άτομο που πέρασε μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, είναι ο Ahmad Almohammad.

Έφτασε στη χώρα μας στις 3 Οκτωβρίου μαζί με άλλα 198 από την Τουρκία κατεγράφη και δακτυλοσκοπήθηκε στο Α.Τ. Λέρου.

Στη συνέχεια έφτασε στον Πειραιά στις 8 Οκτώβρη και στη συνέχεια αφού χάνονται τα ίχνη του καταγράφονται στη Σερβία και την Κροατία εντός του ίδιου μήνα. Από εκεί και πέρα δεν είναι καταγεγραμμένος σε καμία άλλη χώρα μέχρι να φτάσει στη Γαλλία.

Ο τζιχαντιστής συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι εισηλθε στις 3/10 μαζί με άλλα 198 άτομα σε λέμβο και καταγράφηκε στη Λέρο, προσποιούμενος τον πρόσφυγα και όπως φαίνεται είχε πλαστό διαβατήριο που αγόρασε στην Τουρκία.

Στις 8/10 βρέθηκε στον Πειραιά. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές προτού μεταβεί στη Γαλλία ελέγχθηκε από τις αρχές της Κροατίας τον Οκτώβριο. Είναι γνωστό ότι πέρασε επίσης και από τη Σερβία.

Μυστήριο αποτελεί το γεγονός πως δεν έχει καταγραφεί σε άλλες χώρες, παρά μόνο σε τρεις, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα. Μάλιστα ειναι άγνωστο και πως πέρασε μέσα στη Γαλλία και κανείς δεν ξέρει πώς έφτασε μέχρι το Παρίσι. Επιπλέον ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός της καταγραφής του στην Κροατία και τη Σερβία. Ο Αλμοχαμάντ είχε μαζί του έγγραφα τα οποία του επέτρεπαν τη διαμονή του μόνο στην Ελλάδα για έξι μήνες. Η αρχές στην Κροατία και τη Σερβία θα έπρεπε να τον είχαν εμποδίσει να παραμείνει εκεί, σύμφωνα με τα έγγραφα που είχε στη διάθεσή του. Επιπλέον υπογραμμίζεται οτι η έξοδός του από τις χώρες που καταγράφηκε δεν έχει γίνει γνωστό πότε έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση