GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και ο Ομπάμα "βλέπει" βόμβα στο ρωσικό Airbus

Όσο περνούν οι ημέρες, το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης στο ρωσικό αεροπλάνο φαίνεται όλο και πιο πιθανό, καθώς αμερικανικές και ευρω...

Και ο Ομπάμα

Όσο περνούν οι ημέρες, το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης στο ρωσικό αεροπλάνο φαίνεται όλο και πιο πιθανό, καθώς αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές φαίνονται να συμφωνούν. 

Μετά τον Βρετανό πρωθυπουργό και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είπε χθες ότι υπήρχε "μια πιθανότητα" να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο Airbus της Metrojet, με αποτέλεσμα να συντριβεί στο Σινά το περασμένο Σάββατο και να παρασύρει στον θάνατο 224 Ρώσους τουρίστες, που επέστρεφαν στην Αγία Πετρούπολη μετά τις διακοπές τους στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ.  

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό KIRO/CBS News, ο Ομπάμα φέρεται να είπε, "Νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο, και αυτό είναι κάτι που παίρνουμε πολύ σοβαρά υπ' όψιν." 

"Θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι οι δικοί μας ερευνητές και η δική μας κοινότητα [υπηρεσιών] πληροφοριών θα μάθουν τί συνέβη προτού προβούμε σε συγκεκριμένες δηλώσεις. Είναι όμως ασφαλώς πιθανόν ότι υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο," είπε.

Την ίδια ώρα, η βρετανική The Times αναφέρει ότι έγινε κοινή επιχείρηση των αμερικανικών και των βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, οι οποίες "χρησιμοποίησαν δορυφόρους για να εντοπίσουν ηλεκτρονικές επικοινωνίες" ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και την Αίγυπτο. Τα στοιχεία από το περιεχόμενο των μηνυμάτων "έπεισαν τους αναλυτές ότι μία βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του αεροσκάφους από έναν επιβάτη ή μέλος του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση