GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: Το ρωσικό Airbus δεν διαλύθηκε στον αέρα

Το ρωσικό Airbus A321 που κατέπεσε στη χερσόνησο του Σινά, δεν διαλύθηκε στον αέρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας τ...

Αίγυπτος: Το ρωσικό Airbus δεν διαλύθηκε στον αέρα

Το ρωσικό Airbus A321 που κατέπεσε στη χερσόνησο του Σινά, δεν διαλύθηκε στον αέρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Μόσχας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μοχάμεντ Ράχμι επιβεβαίωσε ότι το Airbus A321 που μετέφερε Ρώσους τουρίστες από το θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν από τη συντριβή του.

"Δεν καταγράφηκε καμία επικοινωνία μεταξύ του κυβερνήτη και των πύργων ελέγχου στην οποία να ζητά κάτι" είπε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Ο Ράχμι πρόσθεσε ότι η ομάδα των ερευνών, στην οποία εκτός από τους Αιγύπτιους ειδικούς μετέχουν και εμπειρογνώμονες από την Ρωσία, την Ιρλανδία (τη χώρα όπου ήταν καταχωρημένο το αεροσκάφος) και την κατασκευάστρια Airbus, επέστρεψε σήμερα το πρωί στο σημείο της τραγωδίας. Αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες στην περιοχή αυτή, ενδεχομένως αργότερα σήμερα, οι ειδικοί θα επικεντρωθούν στην ανάλυση του περιεχομένου των μαύρων κουτιών, εξήγησε.

Πηγές της ερευνητικής επιτροπής έχουν δηλώσει ότι οι καταγραφείς έχουν βρεθεί σε καλή κατάσταση και μπορεί να παράσχουν χρήσιμα στοιχεία.

Ο Ράχμι τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι το αεροσκάφος διαλύθηκε εν πτήσει. "Θα είναι μια μακρά διαδικασία και δεν μπορούμε να μιλάμε για αποτελέσματα όσο συνεχίζεται", σημείωσε.

Το γεγονός ότι το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου και τα συντρίμμια του έχουν διασκορπιστεί σε μια έκταση πολλών χιλιομέτρων σημαίνει, για πολλούς ειδικούς, ότι διαλύθηκε αιφνιδίως. Έχουν διατυπωθεί μάλιστα διάφορες θεωρίες για να εξηγηθεί το δυστύχημα: από πυραυλική επίθεση, έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ή δομική αστοχία.

Μια οργάνωση που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος και εδρεύει στο Σινά ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατέρριψε το Airbus σε αντίποινα για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Ωστόσο, οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι τζιχαντιστές δεν διαθέτουν πυραύλους ικανούς να πλήξουν ένα αεροσκάφος σε ύψος 30.000 ποδών. Μια πηγή της επιτροπής που αναλύει τα μαύρα κουτιά είπε την Δευτέρα στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι το αεροπλάνο δεν χτυπήθηκε απ' έξω. Σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι δεν είναι σωστό να συνδέεται η συντριβή με τη στρατηγική που ακολουθεί η Μόσχα στη Συρία.

Ο επικεφαλής του κέντρου υγείας του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ Μεντχάτ Καντίλ ανακοίνωσε εξάλλου ότι οι σοροί των τελευταίων 28 ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής στάλθηκαν σήμερα στη Μόσχα με στρατιωτικό αεροσκάφος, μαζί με διάφορες αποσκευές και προσωπικά είδη των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση