GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κέρι: Πιθανή η συνεργασία με τη Ρωσία στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζον Κέρι εκτίμησε χθες ότι είναι πιθανή η διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργ...

Κέρι: Πιθανή η συνεργασία με τη Ρωσία στη Συρία
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζον Κέρι εκτίμησε χθες ότι είναι πιθανή η διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Ρωσία στη Συρία, αλλά επιχείρησε ταυτόχρονα να καθησυχάσει τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ όσον αφορά το ενδεχόμενο αυτό.
Η Ουάσινγκτον αποφεύγει επί μακρόν τη στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία στο στρατιωτικό επίπεδο και δεν την έχει καλέσει να ενταχθεί στον διεθνή συνασπισμό 61 κρατών που διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρίας, καθώς αξιώνει διαβεβαιώσεις ότι η Μόσχα δεν στοχοθετεί τους αντάρτες οι οποίοι μάχονται εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ.
Ο Κέρι συναντήθηκε χθες με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ Ναχαγιάν και με τον Σαουδάραβα υπουργό Εξωτερικών Άντεν αλ Τζουμπέιρ για το πώς μπορεί να ενωθούν οι οργανώσεις της αντιπολίτευσης σε μια σύνοδο που θα διεξαχθεί στο Ριάντ τον επόμενο μήνα. Ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σέιχ Αμπντάλα μπιν Ζάγεντ συμμετείχε επίσης στη συνάντηση Κέρι-αλ Τζουμπέιρ.
Αν και ο Κέρι είπε ότι η Ουάσινγκτον δεν πιέζεται να συνεργαστεί πιο στενά με τη Μόσχα, αυτή η συνεργασία θα ήταν εφικτή υπό προϋποθέσεις και θα μπορούσε να οδηγήσει «εποικοδομητικές πιθανότητες». Όμως, τόνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι θα ήταν λάθος να θεωρηθεί πως η Ουάσινγκτον κάνει οποιαδήποτε κίνηση που θα επιτρέψει στον Άσαντ να μείνει στην εξουσία.
«Εάν ορισμένοι θεωρούν πως οτιδήποτε από όσα κάνουμε θα βοηθήσει τον Άσαντ να παραμείνει στην εξουσία, αυτό θα περιπλέξει την κατάσταση», τόνισε ο Κέρι. Αν υπάρξει πιο στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας, αυτή θα πρέπει να προχωρήσει «κατά τρόπο που θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε τα πάθη των ανθρώπων που μάχονται εναντίον του Άσαντ επί τέσσερα χρόνια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση