GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πετρούνιας: Λατρεύω τον έρωτα και το συναίσθημα του να είσαι ερωτευμένος

Ο Λευτέρης Πετρούνιας (παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής) μίλησε στο περιοδικό HELLO! για όλα. Πώς είναι να βρίσκεσαι σ...

Πετρούνιας: Λατρεύω τον έρωτα και το συναίσθημα του να είσαι ερωτευμένος Ο Λευτέρης Πετρούνιας (παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής) μίλησε στο περιοδικό HELLO! για όλα.
Πώς είναι να βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου;
Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Νιώθεις ότι έχει εκπληρωθεί ο πρώτος, πολύ μεγάλος στόχος σου, ενώ έχοντας πάρει το εισιτήριο, ετοιμάζομαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Όταν οι Έλληνες αγωνίζεστε στο εξωτερικό, πώς σας αντιμετωπίζουν δεδομένων των συνθηκών;
Δεν αφήνουμε περιθώριο να μας αμφισβητήσουν. Βέβαια, όταν αγωνίζεσαι σ' ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν πολλές χώρες, μπορεί να υπάρξει και κάτι. Είναι επόμενο. Υπάρχουν οι χώρες που θα μας σεβαστούν, που θα μας πουν μπράβο για τον αγώνα που δίνουμε, αλλά κι αυτές που θα πουν «Να οι κλέφτες».
Τι είναι πιο δύσκολο; Να προπονήσεις το σώμα ή την ψυχή σου;
Την ψυχή σου. Γιατί το να δουλέψεις τις ασκήσεις είναι κάτι που κάνεις πολλά χρόνια και μεγαλώνοντας το σώμα σου δυναμώνει. Αλλά αυτό που είναι πιο ευάλωτο, λόγω και των καταστάσεων που βιώνεις, είναι η ψυχολογία.
Σ' αυτούς τους αγώνες θεωρείς πως ήσουν έτοιμος εκατό τοις εκατό;
Σωματικά ναι, ψυχολογικά όχι. Πριν από δύο μήνες περίπου έφυγε από τη ζωή ο πατέρας μου, κι αυτό με πήγε πίσω. Ήταν ένα σοκ. Γιατί ενώ το σώμα μου ήταν έτοιμο, στην προπόνηση το μυαλό μου κολλούσε, εμποδίζοντάς με να εκτελέσω και τις πιο απλές ασκήσεις.
Την απώλεια ένιωσες να τη διαχειρίζεσαι ως πρωταθλητής ή ως απλός άνθρωπος;
Ως πρωταθλητής.
Αυτό το έκανες για να μη σε πάρει από κάτω ή γιατί έτσι έχεις μάθει να λειτουργείς;
Για να μη με πάρει από κάτω.
Ήταν όμως εύκολο;
Καθόλου. Γιατί ένιωθα πως κρατιόμουν πάρα πολύ, για να μην πέσω.
Θα ήθελες να κάνεις δική σου οικογένεια;
Ναι, αλλά όχι άμεσα. Έχω κάποια χρόνια ακόμα μπροστά μου για να κάνω αυτό που ξέρω καλά, κάτι που απαιτεί θυσίες.
Ο έρωτας και η τριβή που υπάρχει σε μια σχέση χωράει στη ζωή ενός πρωταθλητή;
Όχι ιδιαίτερα. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα στο δρόμο ενός πρωταθλητή. Το να είναι μόνος, ώστε να μην επηρεάζεται συναισθηματικά, που σημαίνει ότι μπορεί να του λείπουν πράγματα, αλλά είναι εντάξει, ή να έχει σχέση και να πηγαίνει καλά η ζωή του, με το ρίσκο όμως να τον γυρίσει πίσω. Όσο έχω υψηλούς στόχους, δε θ' αποδεχτώ ποτέ το ενδεχόμενο να μείνει πίσω η καριέρα μου για έναν έρωτα. Γιατί αυτό που κάνω είναι πολύ μεγαλύτερο και το κάνω όλη μου τη ζωή. Δεν μπορείς ν' αφήσεις έναν άνθρωπο που του επιτρέπεις να μπει στη ζωή σου να καταστρέψει κάτι που χτίζεις είκοσι χρόνια.
Το πρόσωπο που θα μπει στη ζωή σου πρέπει να διαβάσει τις «οδηγίες χρήσεως»;
Πρέπει να τις μάθει. Στις σχέσεις που έχω κάνει, ήμουν πάντα διατεθειμένος να κατευθύνω τον άνθρωπο που είχα δίπλα μου, ώστε να μπορεί να με ανεχτεί.
Τι δεν ανέχεσαι σε μια σχέση;
Τη ζήλια, ειδικά όταν είναι να ταξιδέψω. Γιατί θα φέρει καβγά κι αυτός αναταραχή στην ψυχολογία μου, που δεν τη χρειάζομαι.
Είσαι ρομαντικός ή και στις σχέσεις σου λειτουργείς ως πρωταθλητής;
Είμαι ρομαντικός και συναισθηματικός. Γι' αυτό δεν αφήνω να μπει κάποιος εύκολα στη ζωή μου, γιατί μπορεί να μ' επηρεάσει.
Άρα, η σχέση σου με τον έρωτα ποια είναι τελικά;
Λατρεύω τον έρωτα και το συναίσθημα του να είσαι ερωτευμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση